CLOSE

Suggested:

    Zirve görülüyor fakat ilaç başarısız

    Zirve görülüyor fakat ilaç başarısız

     

    PİYASANIN ROTASI

    Zirve Görülüyor Fakat İlaç Başarısız…

    Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 2,749,050 – tedaviye pozitif cevap veren 747,796 – ölü sayısı 191,231 kişiye ulaşmıştır. Avrupa tarafında İspanya 367 ölü ile 5 haftanın en düşük noktasına gelmektedir. Bu durum üzücü olduğu kadar ölü sayısını geçmiş dönemler ile kıyaslamak piyasanın fiyat algısında etkin olmaktadır.

     

    Global olarak ölü sayısı (deaths) ve vaka sayısı ABD tarafında (mor çizgi) zirve yapmayı sürdürürken, Türkiye (yeşil çizgi) normalleşme sürecine devam etmektedir.

    Virüsün finansal boyutunda ise ABD vaka sayısı, S&P500 endeksi (mavi) , altın ve ABD 10 yıllık tahvil faizi (mor) gösterilmiştir. Grafiğin altında yer alan sarı barlar ise değişimi göstermektedir. Değişimin stabil hale geçmesi pozitif olarak yorumlanabilir.

    ABD bilanço sezonu devam ederken, hazırladığımız raporlarımız;

    • “Pandemi Koşulları Altında Google’ın Bilanço Öncesi Görünümü” okumak için tıklayınız.
    • “Pfizer Salgını Fırsata Çevirebilecek Mi?” okumak için tıklayınız.

    Fiyatlama dinamiklerinde S&P500 endeksi virüse karşı iyi sonuç verdiği düşünülen ilacın yetersiz kaldığı haberleri ile 2800 altında hareket ile 2768 seviyesinde fiyatlanmaktadır. Kısa dönemli 2800 seviyesi üzerindeki hareket takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6070 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir ki bu durum mevcut aşamada oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1700 seviyesi üzerinde $1730 seviyesinde bulunurken, güçlü Dolar teması önde olmaktadır. USDTRY paritesi 6,90 üzerinde kalıcılık ile 6.9765 seviyesi ile psikolojik 7 seviyesine yakın fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS 622.727 seviyesi ile 5 yılın zirvesinden bir miktar gerilemektedir.

    Kaynak:GCM Yatırım
    Hibya Haber Ajansı