14 il için "sarı" uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

14 il için "sarı" uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 14 ilde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Ege (İzmir ve Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

{ilgili-canliblog-[{title}Hava Durumu Uyarıları için tıklayın{title}{image}https://www.trthaber.com:10443/resimler/2172000/hava-durumu-uyarilari-2173267.jpg{image}{url}https://www.trthaber.com/meteo-uyari/turkiye/bugun{url}]}

Kuvvetli yağış beklenen, Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.