15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar

Yargıtay tarafından kısmen bozulan ve yeniden görülen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında karar açıklandı. 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 29 sanık ise 12 yıl 6 ay’dan, 14 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapse mahkum edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü.

Günler süren duruşmada sanıklar, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunmalarını gerçekleştirdi.

3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

3 sanığa "Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Öngördüğü Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmeye Yardım Etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

29 sanık hakkında da 12 yıl 6 ay’dan, 14 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezasına hükmedildi. Firari 1 sanık ilgili dosya ayrılırken, 7 sanık hakkında hükmen tutuklama kararı verildi.

25 sanık, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak yurt dışına çıkma yasağı konularak tahliye edildi.

Başka suçlardan ceza alan ancak bazı eylemlerden sorumlu tutulmayan 64 sanığın ise şehit ve gazilere yönelik öldürme, öldürmeye teşebbüs ve yaralama eylemlerinden de sorumlulukları tespit edilmediği gerekçesiyle beraat kararı verildi.