20 ton külçe FETÖ’cülerin çıktı

20 ton külçe FETÖ’cülerin çıktı

Arama sonucunda altın rengine boyanmış 20 ton külçe altın şeklinde yapılmış ve altın renge boyanmış alçı bulundu. Konuyla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin, FETÖ/PYD soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen emniyet müdürü olduğu tespit edildi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Antalya Valiliği, “23 Aralık 2016 tarihinde A.Ö. (Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde çalışmış Emekli Uzman Erbaş) isimli şahıs Antalya İl Jandarma Komutanlığına gelerek, Kemer İlçesi Göynük Mahallesi Sarıçınar televizyon vericisinin yakınlarında izinsiz kazı yapıldığı ve kazı yapılan bölgede bulunan bir mağara içerisinde yüklü miktarda altın bulunduğu bilgisini vermiştir.

 

İhbarın alınmasını müteakip İl Jandarma Komutanlığınca söz konusu bölgede bahse konu mağara tespit edilmiş, mağaranın belirli bir girişinin olmaması nedeniyle kazı yapılmasının uygun olacağı değerlendirilerek Antalya Müze Müdürlüğü ile koordine kurulmuş ve bölgede gerekli emniyet tedbirleri alınarak konu hakkında detaylı araştırma yapılmaya başlanmıştır.

 

Yapılan araştırmalar sonucunda yapılan izinsiz kazı ile bağlantısı olduğu tespit edilen B.H.Ş, S, Ç., A.B. ve M.K. (Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü olarak görevli iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilmiştir.) isimli şüpheliler yakalanarak göz altına alınmıştır.

           

Söz konusu bölgede Müze Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan resmi kazı çalışmaları sonucunda mağaranın gizli bir girişinin olduğu, bu girişin duvar örülmek suretiyle kapatıldığı, üzerine yaklaşık 3 metre yüksekliğinde  toprak doldurulduğu, şüphelilerin ise mağaraya başka bir yerden 4 metre kalınlığında kaya tabakasını delmek suretiyle ayrı bir giriş açtıkları ve bu girişten içeriye kamera sarkıtarak hazırladıkları sahte külçe altınların (Alçıdan Külçe şeklinde yapılan malzemelerin üzeri altın sarısı yaldızlı boya ile boyandıkları tespit edilmiştir.)  Görüntüsünü hedef şahıslara gösterdikleri tespit edilmiştir.

 

Yapılan kazı çalışmaları sonucu yaklaşık 369 adet sahte külçe altın (Alçıdan yapılmış) tespit edilmiştir. Olayın bir dolandırıcılık şebekesinin işi olduğu anlaşılmış olup, soruşturma devam etmektedir” denildi.