AB ile Gümrük Birliği anlaşmamızı inşallah güncelleyeceğiz

AB ile Gümrük Birliği anlaşmamızı inşallah güncelleyeceğiz

 Üniversitenin Döşemealtı ilçesinde bulunan yerleşkesindeki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çavuşoğlu, tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini, Türkiye’nin bu süreçte ise büyük sorumluluğunun olduğunu belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve bugün coğrafyanın her zamankinden zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Avrupa'da da şu anda başta ırkçılık olmak üzere yaşanan trendlerin, Avrupa'yı oluşturan tüm değerleri aşındırmaya başlayan tehlikeli bir sürece girdiğini kaydeden Çavuşoğlu, dünyanın değişik coğrafyalarında da terör, radikalleşme, çevre felaketleri, işsizlik, kıtlık, savaşlar, iç savaşlar gibi birçok sıkıntı ve tehdit unsuru bulunduğunu dile getirdi.

Suriye’de olanlar insanlık dışı

Suriye'nin bugün yönetilemeyen bir ülke haline geldiğini ve İdlib'te kimyasal silah kullanıldığını hatırlatan Çavuşoğlu “Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını belirterek, "Kadınlar, çocuklar can çekişe çekişe, kıvrana kıvrana öldürüldü. Bunların hepsi yönetilemeyen bir ülkede oldu" dedi. Türkiye'nin Suriye'deki savaşın bitmesi için samimi çaba sarf ettiğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, bu kadar zor bir zamanda bunları çözmek için çaba göstermek, mücadele etmek, insanlığı ön plana çıkaran politikalar izlemek, dünyanın her yerinde olmak ve ilişkileri geliştirmek için diplomasiyi işletmek gerektiğini vurguladı. "Biz, birileri rahatsız olacak diye politikalarımızı değiştiremeyiz" diyen Çavuşoğlu, sorunları çözmek ve ekonomik ilişkileri artırmak için ikili, üçlü mekanizmalar geliştirmeye çalıştıklarını, şimdi de dörtlü mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

 

HABER: Nazmiye KÖSEER