Aksa Hastanesi Başhekimi: Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız

Aksa Hastanesi Başhekimi: Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız

İsrail'in Gazze'ye saldırıları günlerdir sürüyor. Hastanelerde insanlık dramı yaşanıyor. Temel ihtiyaçlara ulaşamayan Filistinliler için zaman daralıyor. Aksa Hastanesi Başhekimi Dr. İsmet Abuasaki, "Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız. Bize herhangi bir yardım gelmedi" sözleriyle uluslararası kamuoyuna seslendi.

7 Ekim'de başlayan İsrail Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze'yi günlerdir bombalamaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişi hayatını kaybetti. 15 bin 273 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail su, elektrik ve gıda gibi temel ihtiyaçların Gazze'ye ulaşmasını engelliyor. Masum siviller hayatta kalma mücadelesi veriyor.

"Her yer hedef haline geldi. Gıda, tıbbi malzeme ve güvenlik istiyoruz. Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız."Aksa Hastanesi Başhekimi Dr. İsmet Abuasaki, TRT Haber'de Gazze hastanelerindeki son durumu aktardı. pic.twitter.com/lm6MwLdMhx

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) October 24, 2023

Aksa Hastanesi Başhekimi Dr. İsmet Abuasaki, TRT Haber'de Gazze hastanelerindeki son durumu aktardı.

İsmet Abuasaki insanlık dramını şu sözlerle anlattı:

"Hastanelerin imkanları tükendi. Burada 12 bin kişi hastaneleri korunaklı yer olarak düşünerek geldi. Her yer bir hedef haline gelmiş ne ev ne okul hastane hepsi hedef haline geldi. Rastgele bi yer vurulabilir burada. Burada biz gıda ilk yardım ve güvenlik istiyoruz. Korunaklı yer istiyoruz. Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız. Bize herhangi bir yardım gelmedi"