ALTIN ÇEKÜL uluslararası yapı kataloğu ödülleri YAPI KATALOĞU ile yeniden hayat buluyor

ALTIN ÇEKÜL uluslararası yapı kataloğu ödülleri YAPI KATALOĞU ile yeniden hayat buluyor

1991 - 2018 yılları arasında Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak anılan ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ve tek ürün ödül programıdır. 2020 yılı itibariyle YAPI KATALOĞU çatısı altında 29. kez hayat bulacak olan ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ şimdi uluslararası arenaya taşınıyor.

 

47 yıllık tarihinde mimarların, projelerin ve şantiyelerin, yapı malzeme firmaları ile tanışmalarını ve ürünlerle ilgili detaylı bilgi edinmelerini sağlayan yapı sektörünün en güvenilir kaynağı YAPI KATALOĞU 2020 yılı için misyonunu, Türk yapı sektörünü ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ vesilesiyle uluslararası boyuta taşımak olarak belirledi.

 

mailservice?url=https%3A%2F%2Fimg.faselis.com%2Ffaselis_tr%2Fbrands%2F21662%2Finline%2F1586848637_KategorilerTR.jpg.jpg&proxy=yes&key=d598a58d562f41b278f81f2fe3bc984f

 

‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Ödülleri’, kendi alanlarında uzman ve profesyonel kişilerden oluşan jürinin, ‘Yapıda İnovatif Ürün Ödülü’, ‘Yeşil - Sürdürülebilir Ürün Ödülü’, ‘Pazarlama Ödülü’ ve ‘Fikir Ödülü’ olmak üzere 4 kategoride seçim yapacağı, Türk yapı sektöründe yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi veya temsilcisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği bir ödül programı.

 

Ödül programının katılımcılarına sağlayacağı avantajlar şöyle: Uluslararası alanda rekabet edebilir seviyeye gelmek; tüm firmalar için ortak bir platformda yer almak; marka bilinirliği artırmak; ticari bir ürüne henüz dönüşmemiş, araştırma ve geliştirme safhasındaki katılımcılar için sektörde bilinirlik kazanmak ve iletişim ağlarını geliştirmek; YAPI KATALOĞU, yıllık medya ve tanıtım gücüyle desteklenmek; sosyal medyada takipçilerle daha interaktif bir ilişki kurmak; “Geleceğin Mimarlarına” markalarını tanıtmak; yayın ortaklıkları sayesinde, firmalara hem yerel, hem global mecralarda tanıtım şansı sağlamak; Altın Çekül Malzeme Kitabı 2020’de yer almak.

 

Genç Mimarlar ‘Altın Çekül Mimarlık Ödülleri’nde Yarışacak!

 

‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Ödülleri’ programı altında 2020 yılında ilk defa düzenlenecek olan ‘ALTIN ÇEKÜL Mimarlık Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Ödül programına katılım sağlayan tüm firmalar ile sektöre yeni atılan Türk mimarları bir araya getirecek çok yönlü bu yarışma kapsamında, ALTIN ÇEKÜL’e başvuran firmaların ödül için katıldıkları ürünler bu yarışmaya katılacak Mimarlar için ana malzemeyi oluşturacaklar. Katılan firmaların ilettikleri ürünler eşliğinde sektöre yeni atılan (5 yıllık mimarlık ofisi sahibi) Türk mimarlar 2020 senesi için belirlenen tasarım konsepti çerçevesinde en iyi tasarımı oluşturmak için yarışacaklar. ALTIN ÇEKÜL Yapı Kataloğu Ödülleri’nin jürisi, bu yarışmanın da jürisi olarak görev alacak.

 

Her yılın temasında, mimarlar ve yapı malzemesi firmalarının malzemelerinin birleştiği bir tasarım yarışmasının ardından bir maket / proje enstalasyonu sergilenecek. Temaya uygun yapı malzemeleri kullanma zorunluluğu olan bu kategoride 2020’nin teması “Taşınabilir Yaşam Birimi”.

 

2020 Jüri Üyeleri

 

Mimarlar, akademisyenler, pazarlama ve dijital pazarlama temsilcilerinden oluşan 2020 ALTIN ÇEKÜL jürisi belirli kategorilerde söz sahibi olurken, bazı kategorilerde yaklaşık 10.000+ mimar dijital ortamda özel davetle oylama yapacaklar.

 

mailservice?url=https%3A%2F%2Fimg.faselis.com%2Ffaselis_tr%2Fbrands%2F21662%2Finline%2F1586849175__GRK1706.JPG.jpg&proxy=yes&key=89acd436b35c79fafaa15516049bc5a7

 

Avi Alkaş / JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, AYD Başkan Yardımcısı

Zafer Baysal / ULI Türkiye Başkanı

Doç. Dr. Ece Ceylan Baba / Yeditepe Üni. Mimarlık Bölümü Başkanı

Sibel Dalokay Bozer / İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Paolo Debiaggi / Mimar, Politecnico di Milano Yapı Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör.

Nida DeBusk / Proje Genel Müdürü, North Carolina Greensboro Üni.

Kurtul Erkmen / Mimar

Ayşe Hasol Erktin / Mimar

Dr. Duygu Erten / Yük. İnşaat Mühendisi, Akademisyen, Sürdürülebilirlik Kıdemli Danş.

Massimo Guerini / BIMobject® İtalya Satış Müdürü

Gordon Guillaumier / Tasarımcı

Gülçin İpek / Sektör Uzmanı / Mimar

Cem Kafadar / İnş. Müh. 1İnşaat Danışmanlık Kurucusu

Ebru Ünver Karaer / Yüksek Mimar - ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı

Gökhan Karakuş / Tasarımcı

Mine Koyaz / Y. Mimar, İstanbul Bilgi Üni. Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi

M. Pınar Mengüç / Professor ve EÇEM Direktörü, Özyeğin Üni.

Francesca Schepis / Mimar, PhD, Mediterranean University of Reggio Calabria Öğr. Gör.

Prof. Dr. Hasan Şener / İstanbul Medipol Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Leyla Tanaçan / İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Çiğdem Tekin / MSGSÜ Mimarlık Böl. Yapı Fiziği ve Malz. Bilim Dalı Öğr. Gör.

Prof. Dr. Onuralp Yücel / İTÜ, Kimya Metalurji Fak. Metalurji ve Malz. Müh. Bl. Öğr. Üyesi

 

Ödül programının değerlendirme kriterleri; önerilen ürünün yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlaması; son derece yenilikçi üretim süreçleri ve teknolojileri içermesi; üretiminde ekolojik dengenin gözetilmesi; bilinen bir malzemeye şimdiye kadar sahip olmadığı bir özelliğin kazandırılması ile yeni imkanlar yaratması; yapıdaki kullanımının halen gelişime açık olması; malzemenin üretiminde, yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması, sürdürülebilirlik; güvenlik, sağlamlık ve dayanıklılık; üretim ve kullanım süresince çevreye ve sağlığa zararlı bir yönü olmaması; özgünlük ve inovasyon; tasarım kalitesi, estetik; bağlama uygunluk ve sosyal uyum; detaylar, üretim teknoloji ve kalitesi; ergonomi, kullanıcı odaklılığı ve fonksiyonellik olarak belirlendi.

 

Katılım – Başvuru Şartları ve Değerlendirme

 

Türkiye’de yapı malzemesi üreten / temsil eden / ithal eden firmalar, ticari ürüne henüz dönüşmemiş safhada olan fikirler, pazarlama projeleri, mimari projeler, vb. ilgili kategorilerde yer alan ürünler “ALTIN ÇEKÜL”e başvurabilir. Katılım ve değerlendirme kriterlerine ilişkin detaylı bilgiye https://www.altincekul.com/katilim linkinden erişmek mümkün. Başvuru kitine erişim ise https://www.altincekul.com/basvuru-bilgi linkinden sağlanıyor.

 

Yarışma Takvimi

 

 

Başvuruların açılması: 15 Nisan 2020

Erken Dönem Katılım: 15 Nisan - 31 Mayıs 2020

Normal Dönem Katılım: 1 Haziran - 31 Temmuz 2020

Geç Dönem Katılım: 1 Ağustos - 15 Eylül 2020

Son Başvuru ve Katılım Tarihi: 15 Eylül 2020, saat 17.00

Jüri Ön Değerlendirme Tarihi: Ekim 2020

Jüri Firma Sunumları Tarihi: Ekim 2020

ALTIN ÇEKÜL Mimarlık Ödülleri: Kasım 2020

Kaynak:Dezinti
Hibya Haber Ajansı