ANTALYASPOR'DA ETO’O BİLMECESİ

ANTALYASPOR'DA ETO’O BİLMECESİ

Haberimiz yok

Futbolda bugün çok hareketli bir gün yaşandı. Gün boyu Antalyasporlu Samuel Eto’o’nun Fenerbahçe’ye transfer olduğu iddia edildi. Birçok gazete ve televizyon kanalı haberi son dakika olarak verdi. Bunlar yaşanırken iki kulüp yöneticilerinden bir açıklama gelmedi. Herkes yöneticilerden haber beklerken, açıklama teknik direktör Rıza Çalımbay’dan geldi. Radyospor’a konuşan deneyimli teknik adam, “Basında sürekli transfer isimleri yazılıyor. Sakıb Aytaç Fenerbahçe ile yazılmıştı. Eto’o için Fenerbahçe iddiası gündeme geldi. Bu konuda ne benim ne de başkanın bir haberi var. Şu anda bir şey söylemem mümkün değil. Eto’o’nun cenazesi vardı ve Kamerun’daydı. Kendisi dün aramıza katıldı, Eto’o ile toplantı yaptım, böyle bir şeyin olmadığını, şu anda sadece Beşiktaş maçını düşündüğünü ifade etti” şeklinde konuştu.

Yalanlanmıştı

Yaşanan gelişmeler üzerine ise özellikle Antalyasporlu taraftarlar sosyal medyadan olaya büyük tepki gösterdi. Antalyasporlu bazı taraftarlar, Eto’o’nun Fenerbahçe’ye transfer olması halinde aldıkları kombineleri iptal edeceklerini söyledi. Hatırlanacağı üzere önceki gün Kamerunlu yıldız oyuncunun transfer çalışmaları hakkında Fenerbahçe resmi internet sitesinden bir yalanlama yayınlamıştı. Haberde, “Fanatik gazetesinde ‘Eto’o Fener’e Geliyor’ başlığı ile yayınlanan haber tüm içeriği ile yalandır. Söz konusu futbolcu ile ilgimiz yoktur. Özel haber görünümü kazandırılarak, hiçbir dayanağı olmayan, ayıp sınırlarını aşmış, tüm içeriği ile hayal ürünü detaylarla hazırlanmış bu haber, gazetecilik etik kurallarına gölge düşürmekte ve bilgi kirliliğine yol açarak yalan haber üzerine yorumlar yapılmasına neden olmaktadır. Masa başında uydurulan bu tür haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederiz” ifadeleri kullanılmıştı.

 

Öte yandan, Antalyaspor Yönetim Kurulu az önce resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamda, "Futbol takımı kaptanımız Samuel Eto'o ile ilgili basında yer alan transfer haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Konuyla alakalı kulübümüze iletilen herhangi bir transfer teklifi yoktur. Konuyu kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadeleri kullanıldı.