Bakan Şimşek: Yeni atanacak MB Başkanı saygın bir makroekonomist

Bakan Şimşek: Yeni atanacak MB Başkanı saygın bir makroekonomist

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden affını istedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni başkanın kendi önerisi doğrultusunda atanacağını vurguladı. Şimşek, "Yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı, olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" ifadelerini kullandı.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden affını istedi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Erkan, Haziran 2023'ten bu yana Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuya ilişkin "eş zamanlı" açıklama geldi.

Bakan Şimşek, yeni başkanın kendi önerisi doğrultusunda atanacağını vurguladı. Şimşek, yeni başkanın "Olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" olacağını ifade etti.

 

The decision made by the former President of the Central Bank, Mrs. Hafize Gaye Erkan, is entirely personal and at her own discretion. We respect her decision and are grateful for her service.The new Governor, who is a well respected macroeconomist with an extraordinary depth…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) February 2, 2024

Şimşek, "Ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı.