Bakan Yerlikaya, AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri ile bir araya geldi

Bakan Yerlikaya, AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johansson ile Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu'nun ikinci toplantısı için Brüksel'de bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu'nun ikinci toplantısında, düzensiz göçün önlenmesine ilişkin politika ve eylemleri hakkında görüşler paylaşıldı, sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi bir dizi konuda ortak yaklaşımlar ele alındı.

Toplantıda, göç ve kolluk kurumlarının işbirliğini nasıl güçlendirebilecekleri de değerlendirildi.

Vize süreçleri ele alındı

Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamındaki kriterlerin yerine getirilmesinde başarılı bir sonuca ulaşılması ve bu amaçla işbirliğinin yoğunlaştırılması yönündeki ortak iradelerini yinelerken, aynı zamanda vize süreçlerinin hızlandırılması yoluyla Türk vatandaşlarının seyahatlerinin kolaylaştırılması yollarını araştırmak konusunda mutabık kaldı.

Güvenliğe ilişkin olarak, terörle mücadele ve organize suçlarla mücadele alanında işbirliğini ve karşılıklı çabaları artırma konusunda uzlaşıldı, kolluk alanında işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kalındı.

Göç ve güvenlik alanlarındaki ortak çıkarlara yönelik işbirliğindeki ilerlemeyi teknik ve kıdemli memurlar düzeyinde gözden geçirmek üzere düzenli olarak bir araya gelmeye karar verildi.