Bakan Yerlikaya: Toplam 827 personelle arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor

Bakan Yerlikaya: Toplam 827 personelle arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Erzincan'da göçük altında kalan işçilerimizi arama-kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an itibarıyla bölgede 339’u arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Erzincan'da açıklamalarında bulundu.

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Kayan kütlenin toplam hacmi, şimdilik hesaplara göre 10 milyon metreküp. Bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor. İlk belirlemelerimize göre maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altına kaldı. İşçilerimizi arama-kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama-kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal biyolojik radyoaktif nükleer aracı, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği ile aram-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Bölgede hem yeni yeni gelişebilecek kaymayı izlemek hem de göçük altındaki kişileri, araçları saptayabilmek amacıyla mobil takip sistemleri ve yer radar gibi ekipmanlar kuruldu.