Beklenti negatif galibiyet pozitif

Beklenti negatif galibiyet pozitif

Marka şehir Antalya, Cemil Usta futbol sezonuna deplasman galibiyetleriyle merhaba dedi. Otoritelerin aksine geçen sezon da böylesine düşük profil ile başlamıştı. Ancak haftalar ilerledikçe zaman takımın ve teknik ekibin haklılığını ortaya çıkardı. İşin mutfağında olanlar yine yanılmadı. Fakat dışarıdan işler hiç de göründüğü gibi gitmiyor. Mesela Antalyaspor’da sezon başında kadro yapısında yine birkaç kriz yaşandı. Antalyaspor kaptanlığını yürüten Zeki Yıldırım kadro dışında kaldı. Ardından sezonun ilk maçında geçen sezonun golcülerinden SuleymanDoukara kadroya alınmadı ve kadro dışı bırakıldı. Aynı zamanda hücumda arı gibi üretkenlik gösteren Mevlüt Erdinç neredeyse takımdan koptu. Bu gibi olumsuzlukların üstüne deplasmanda böylesine dirençli bir oyun ve galibiyet Antalyaspor kamuoyunu şaşırttı. Galibiyet mutlaka bir sürpriz değil ama ayrılıklar ve gelen oyuncuların takımın geleceğini tamamlamayacağı üzerine düşünenler ilk maçtan yanıldı. Yine de takımın mutlak suretle ileri uçta takviyeye ihtiyacı olduğu gözden kaçmıyor değil. Ligin uzun bir maraton olduğu düşünüldüğünde sadece ligde kalmaya yönelik bir ekip olunması bile tutarlı bir hedeftir. Tabiki emek veren, cefa çeken taraftar homurdanacak, tepki gösterecek ama mevcut finansal yapı buna sevk ediyorsa yönetimden bir şey beklemek imkansız. Fakat eldeki oyuncuların tutulması bile bugün zorlaştıysa acilen önlem alınmalı ve takıma ciddi anlamda birkaç takviye bulunulmalı.

Aytemiz Alanyapspor ise, sezon başını iyi şekilde değerlendirdiğini deplasmanda son anlarda aldığı galibiyetle ortaya çıkardı. Ancak maçın istatistikleri rakibi daha çok ön plana çıkardığını göstermesine rağmen skor elde eden Alanyaspor’u galibiyete taşıdı. Nitekim Alanyaspor’da mutlaka savunma hattına takviye oyuncu alabilir. Hücumda genel anlamda ilk maçtan pek fazla verimlilik görünmese de kaliteli oyuncu yapısıyla gol sorunlarını giderebilir. Bu bağlamda çiçeği burnunda teknik direktör Erol Bulut için önemli bir başlangıç oldu. Alanyaspor gibi yapılarda dar anlamda kısıtlı imkanlar dahilinde güçlü ve başarılı işler çıkarmak hiç kolay değildir.

Antalya takımlarının galibiyeti kombine satışlarına mutlaka etki edecektir. Fakat temsilcilerimizin birkaç transfer daha takviye etmesi beklentileri sanıldığından daha üst seviyeye taşıyabilir.

Sporla kalın.