Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur-an'ın rehberliğine her şeyden fazla ihtiyaç duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur-an'ın rehberliğine her şeyden fazla ihtiyaç duyuyoruz

TRT tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın büyük finali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe'de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam coğrafyalarında yaşanan insani sorunlara değindi. "Kur-an’ın rehberliğine her şeyden fazla ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

TRT 1 ekranlarında bir Ramazan klasiği haline gelen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın büyük finali Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadir Gecesi’nde ekrana gelen yarışmanın büyük finalinde Kur’an ziyafeti yaşandı.

Final programına katılarak yarışmacıların heyecanına ortak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarışmaya katılan tüm yarışmacıları kutlayarak, emek ve gayretleri için jüri üyelerini de tebrik etti.

"Bu güzel buluşmaya vesile olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve TRT'mizin değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum" sözleri ile konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık uğurlamaya hazırlandığımız 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Ramazan, kişinin kulluğunu, faniliğini Allah-u Teâla karşısında acizliğinin tekrar hatırlaması varoluş gayesini tekrar idrakine varmasıdır. Bu yönüyle ramazan her sene asr-ı saadete bir hicrettir. Dünyadaki Müslümanlar Kur’an oruç ve yardımlaşma ayı Ramazan’ı idrak etmeye çalışıyor milletimiz de bu mübarek günleri oruçla iftarla sahurla teheccüd itikaf ve mukabele ile ihya ediyor. Tarihin kerahet vaktinde yaşayan günümüz Müslümanları için Ramazan bizlere lûtfedilen bir arınma ve toparlanma vesilesidir. Kur’an ayı olan Ramazan’ı şerifin tam da ruhuna uygun şekilde Kur’an bülbülleri tilavetleriyle idrak etmenin bahtiyarlığı içindeyiz. Dereceye giren kardeşlerimin her birini tebrik ediyor bizlere böylesine muhteşem bir Kur’an ziyafeti tattırdıkları için kendilerini şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Jürideki kıymetli hocalarımıza da aynı şekilde emekleri ve gayretleri için teşekkürlerimi ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıntılar geliyor...