Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki aylarda deprem konutlarının teslimine başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki aylarda deprem konutlarının teslimine başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını hızla sarıyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi inşallah önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, "Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık" ana temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2023'e bir video mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti;

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını hızla sarıyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi inşallah önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız. Deprem bölgesinde ilk bir sene içerisinde 319 bin olmak üzere toplamda 680 bin konut ve 170 bin ticari alandan oluşan 850 bin bağımsız bölümün inşasını tamamlamayı planlıyoruz.

Depremlerde ağır hasar gören şehirlerimizi sadece binalarıyla değil ticari, ekonomik ve sosyal hayatıylada yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. 

Ayrıntılar gelecek...