Emine Büyüknohutçu: Dava derinleştirilmeli

Emine Büyüknohutçu: Dava derinleştirilmeli

Finike’deki evlerinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili

İnşaat Mühendisleri Odası’nda  (İMO) basının karşısına çıkan Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu, dava hakkındaki gelişmeler, talep ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. İMO’daki toplantıya CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, ZMO Başkanı Vahap Tuncer, İMO Başkanı Mustafa Balcı, Jeoloji Mühendisleri Oda Başkanı Ali Keleş, Tabipler Odası, çeşitli STK temsilcileri katıldı.  Emine Büyüknohutçu, saldırının üzerinden 41 gün geçtiğini hatırlatarak, “Bildiğiniz gibi ailemize yönelik yapılan bu korkunç saldırının üzerinden 41 gün geçmiş durumda. 41 gün önce de ifade ettiğimiz gibi; her ne kadar cinayetin faili yakalanmış ve suçunu ifade etmiş olsa da bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılmamış olduğu kanısındayız. Kaygılarımız var. Alınan bütün deliller doğrultusunda davanın daha da derinleştirilmesini ve varsa azmettiricilerin ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

‘Organize bir suç’

Süre zarfındaki çelişkili ifadelere değinen Büyüknohutçu, “Bu süre zarfında çeşitli yayın organları aracılığı ile sizlerin de bildiği gibi bazı mektuplaşmalar, ifade değişiklikleri ve çelişkili ifadeler ortaya çıktı. Yaşananlar aklımıza şahsın tehdit edilme ihtimalini ve olayın münferit bir dava dosyası olmayışını, aksine derinlemesine araştırılması gereken organize işlenmiş bir cinayet olduğunu getirmekte. Bu durum yaşam savunucusu dostlarımızı ve ailemizi oldukça rahatsız etmekte. Cinayeti üstlenen şahsın katil sıfatıyla tutuklanması bu olayın altında yatan başka nedenler ve azmettiricilerinin olmadığı dolayısı ile münferit bir dava dosyası olduğu anlamını taşımamakta. Deliller ve şahsın çelişkili ifadeleri göz önüne alındığı takdirde olayın birden fazla kişi tarafından ve planlanarak vahşice işlenmiş organize bir suç olduğunu düşündürüyor. Şahsın verdiği ifadeler ve toplanan deliller doğrultusunda soruşturmanın derinleştirilmesini ve olaya iştirak eden kişilerin ortaya çıkarılmasını talep etmekteyiz. Yaşam savunucusu dostları ve ailesi olarak bu davada olduğu gibi anne ve babamızın öncülüğünde başlatılan çevre mücadelesinin, usulsüz faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı açılmış ve açılacak olan tüm davaların da takipçisi olacağız” diye konuştu.

Anma etkinliği düzenlenecek

Temmuz ayında Finike’de gerçekleştirilecek Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’yu anma etkinliği çerçevesinde düzenlenecek forumla alakalı açıklamalarda bulunan Emine Büşüknohutçu, “Forumda canlıların yaşam haklarına verdiğimiz önemden dolayı bu hakkı kısıtlayan veya engelleyen tüm unsurların da karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Devam eden süreçte adalet arayışımızın bir göstergesi olarak çevre, canlıların yaşam hakkı ve yaşam hakları vahşice ellerinden alınan Büyüknohutçu çifti için adalet yürüyüşünde de yerimizi alacağımızı belirtmek isteriz. Forumlarda pek çok odanın ve yerel halkın da katılımıyla mermer ocaklarının çevre, kültür ve sağlık konusundaki etkileri tartışılacaktır” dedi. Emine Büyüknohutçu, konuşmasının sonunda yaşanılan süreçte kendilerini yalnız bırakmayan TMMOB Tabipler Odası, TORAÇDER, Antalya Barosu Meslek Odaları’na ve yanlarında olan herkese teşekkür etti.