ESNAF AESOB’A AKIN ETTİ

ESNAF AESOB’A AKIN ETTİ

2 bin 699 kişi AESOB’a bağlı sicil müdürlüğüne sicil gazetesi almak için başvuruda bulundu.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verecek KOSGEB’e başvuru için 19 Aralık – 21 Aralık tarihlerinde sicil gazetesi almaya gelen esnaf AESOB binasındaki sicil müdürlüğüne gece gündüz demeden başvuruda bulundu. 21 Aralık Çarşamba 00.00’a kadar devam eden KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği başvuruları için bağlı bulundukları odalardan faaliyet belgesi, AESOB’dan ise sicil gazetesi alan Antalya’daki işletme sahiplerinden yalnızca 603’ü can suyu kredisi alabilecek. KOSGEB’e toplam başvuru sayısı ile 6 bin 710’u buldu.

Sicil gazetesi ve faaliyet belgesi ile soluğu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü önünde alan 6 bin 710 esnaftan, gerekli incelemeler sonucu krediye hak kazanan sadece 603 esnafa kredileri dağıtılmaya başlandı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere KOSGEB’in can suyu kredisi desteğinin esnafın 2016 yılındaki zararını telafi edeceğini belirterek, esnafa 2017 yılında umutlu olmaları gerektiğini hatırlattı. “Göreve geldiğimiz günden bu yana sadece esnafın huzuru ve refahı için çabalıyoruz. Gerek bakanlara sunduğumuz dosyalar ile gerek ise esnafımız için yaptığımız projeler ile onların daha iyi kazanç sağlaması için çabalıyoruz. KOSGEB kredisinin 2016 yılının sonlarında verilmesi büyük bir avantaj. Böylece esnaf kötü günler yaşadığımız bu yıl içerisindeki tüm zararlarını giderip yeni yıla daha güçlü bir şekilde girebilecek” diyen Dere, kredi almaya hak kazanan esnaf için hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.