USD/TRY: Koronavirüs salgınına karşı ekonomiyi desteklemek için atılan ciddi adımlarla (Fed'in sınırsız varlık alım kararı, bu sabah üzerinde anlaşma sağlandığı açıklanan 2 trilyonluk teşvik paketi beklentileri) piyasada toparlanma sürüyor. Dün ABD borsalarındaki tarihi yükselişlerinde ardından bu sabah da küresel borsa endekslerinde iştah yüksek. Şu aşamada, koronavirüs salgınının halen kontrol edilememesi aşağı yönlü risklerin gündemde kalmasını sağlasa da, Dolar fonlama stresinin azalmasıyla birlikte piyasalar biraz daha toparlanma isteği gösterebilir. Bu kapsamda da, Gelişmekte Olan Ülke para birimleriyle birlikte TL'de de alıcılı bir görüntü görebiliriz. Bu sabah 6,40'ın altına sarkma eğiliminde olan kur da, 6,44 direncinin altına kalarak aylık ortalamasının geçtiği 6,30 seviyesine kadar gerileyebilir. Ara destek 6,34 seviyesinde.
EUR/USD: Fed'in açık uçlu hazine tahvili ve ipoteğe dayalı varlık alımı yapacağını açıklaması sonrasında Dolar'da baskı devam ediyor. Bu sabah üzerinde anlaşma sağlandığı açıklanan 2 trilyonluk teşvik paketi de risk iştahını desteklerken, paritede yükseliş isteği devam ediyor. Fed'in agresif açıklamasıyla likidite endişelerinin azalması ve risk iştahındaki toparlanma isteğine bağlı olarak paritede yükseliş isteği devam edebilir. Bu kapsamda, 1,0750 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça paritede 1,09 ardından 1,0965 hedef olabilir. Diğer yandan, 1,0750 desteğinin altında parite tekrar düşüş eğilimine girebilir ve 1,0625 seviyesini hedefleyebilir.
XAU/USD: Dün de sert yükselişini sürdüren değerli maden günü %4,8 oranında primle 1.627 seviyesinden kapattı. Yaşanan sert yükselişlerin ardından bu sabah düşüş eğiliminde olan değerli madende 1.590 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 1.650 hedefte kalabilir ki halihazırda Dolar likiditesine yönelik stres azalma eğiliminde. Ara direnç ise 1.623 seviyesinde. Öte yandan, 1.590 desteğinin altında yaşanabilecek bir sarkmada 1.560 seviyesinde kadar düşüş gözlemlenebilir.
Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı