Kamu’nun dijital dönüşümünde ve covıd zamanında siber güvenlik

Kamu’nun dijital dönüşümünde ve covıd zamanında siber güvenlik

International Data Corporation (IDC) Türkiye, BT Güvenliği Konferans Serisi etkinliklerini, 16 Nisan tarihinde IDC Dijital Platformu üzerinden gerçekleştirecek. Özellikle Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ve STK’lardan oluşan 100 ve üzeri civarında Bilgi İşlem Daire Başkanı, Şube Müdürü, BT Güvenlik yöneticisi ve BT profesyonellerinin ağırlanacağı bu online etkinlikte öne çıkacak konular:

  • Kamuda Siber Güvenlik Stratejileri
  • Güvenlikte Kriz Yönetimi
  • Uç Nokta Güveliği
  • Veri Yönetimi, Veri Güvenliği ve Risk Yönetimi
  • Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC)
  • Güvenlik Tehditleri ve Cevap Yönetimi
  • Güvenlik Analitiği, Otomasyon ve Saldırıların Tespiti

IDC Türkiye yazılım pazarından sorumlu Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk’e göre, “COVID-19 vaka sayılarının ülkemizde de artmasıyla birlikte oltalama saldırılarında ciddi bir artış yaşandı. Kamu kurumları bu süreçte çalışma modellerini yeniden gözden geçirirken, birlikte çalışma uygulamlarından, iş sürekliliğine, mesajlaşma güvenliğinden, veri güvenliğine ve sistemlerin izlenmesi konusundaki eksiklerini gözden geçirerek, gerekli önlemleri hızlıca alıyorlar. Bu süreçte kurumlar, güvenlik zafiyetlerinin farkında olarak, herhangi bir saldırı yaşanmadan önce gerekli müdahaleleri yapmalıdırlar. Uç nokta güvenliği ise hassas verilerin korunması ve kurum sistemlerinin hijyeni için hayati önem taşımaktadır.”

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları konuya şöyle yaklaşıyor: “Ülkemizde COVID-19 vakalarının sayıca artmasıyla birlikte bireyler-kurumlar ve Türkiye hükümeti zaten sıkı bir karantina sistemine girdi ve gereken önlemler sıkılaştırılarak alınmaya devam ediliyor. Yerel ve uluslararası kurumsal şirketlerin çoğu uzun süre normal çalışma ortamına dönemeyecek. Kısıtlı kaynakları olan KOBİ’ler de BT’ye yatırım yapmak, işlerini dijitale almak zorunda kalacak. Salgın, tüm sektörlerde ekonomik durgunluğa yol açtı. Yemek hizmetleri, perakende, eğlence ve turizm de dahil olmak üzere birçok kuruluş Nisan sonuna kadar faaliyetlerine ara verdi. Salgın sadece sosyal üretimi ve günlük hayatı etkilemekle kalmadı, aynı zamanda BİT pazarını da olumsuz etkiledi. Salgından önemli ölçüde etkilenen ilk beş sektör, otelcilik ve gıda hizmetleri, turizm, toptan ve perakende satış, ulaşım ve üretim oldu. Bununla birlikte, salgının sağlık, kamu sektörü, internet ve yeni medya gibi sektörler üzerinde olumlu etkileri olması beklenmektedir. Bulut teknolojileri, canlı iletişim platformları, 3D yazıcılar, yapay zeka ve büyük veriler yatırımları artmaya devam edecek, IoT ve güvenlik ise bu durumdan minimum etkilenecek alanlardan biri olacak.”

Daha fazla bilgi için IDC Güvenlik Konferansı “idcitsecurity.com/ankara” web sitesini ziyaret edebilir, #idcsecurity20 hashtag’ini kullanarak etkinlikle ilgili paylaşım yapabilirsiniz.

IDC online/dijital toplantılar ve ortaklık fırsatları hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen Ceren Tuğcu (ctugcu@idc.com, +90533 599 5205) ile iletişime geçiniz.

IDC Hakkında
International Data Corporation (IDC), bilgi teknolojileri telekomünikasyon ve tüketici teknolojileri alanlarında pazar araştırması ve danışmanlık hizmetleri sunan ve etkinlikler düzenleyen bir numaralı küresel oyuncudur. IDC, BT profesyonellerinin, şirket yöneticilerinin ve yatırımcıların teknoloji satın alırken ve iş stratejilerini belirlerken gerçeklere dayalı kararlar almalarını sağlar. 110’dan fazla ülkede 1100’den fazla IDC analisti ile teknoloji, sektör fırsatları ve trendleri konusunda küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunar.
50 yılı aşkın bir süredir IDC, stratejik bilgiler sunarak müşterilerinin iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. IDC, bilgi teknolojileri, basın, araştırma ve etkinlik düzenleme alanında dünyanın lider kuruluşu olan IDG’nin bir yan şirketidir.

IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye
Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’nin yer aldığı bölgede IDC, bölgesel merkezi Dubai olan Riyad, Kazablanka, Nairobi, Lagos, Johannesburg, İstanbul ofisleri ile 2016'da açılışı yapılan Kahire ofisi koordineli bir ağ oluşturmaktadır. Yerel deneyim ile bu dinamik bölgelerdeki pazarları kapsamlı bir şekilde anlayabilmek için uluslararası bir bakış açısını bir arada sunan IDC’nin, pazar istihbarat hizmetleri derinlik, tutarlılık, kapsam ve doğruluk bakımından eşsizdir. IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’de bölge genelinde 130’in üzerinde analist, danışman ve konferans görevlisi ile hizmet vermektedir.


Hibya Haber Ajansı