‘Potansiyel işsiz adayıyız’

‘Potansiyel işsiz adayıyız’

17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü nedeniyle Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapan öğrenciler,  Türkiye’de her öğrencinin, potansiyel bir işsiz adayı haline geldiğini belirtti

Öğrenci Sendikası Antalya Temsilciliği, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü nedeniyle Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Üzerinde ‘Sen, ben değil; biz başarabiliriz. Geleceğimizi kurtaralım’ yazılı pankart ve ‘Aradığımız eğitime ulaşamıyoruz’, ‘Diplomalı işsiz olmayacağız’ yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Berker Kocaoğlu, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü'nde Türkiye'de öğrencilerin sorunlarına karşı kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini belirterek, “Biz; niteliksiz bir eğitim sisteminin içinde, ezberci bir sınav sisteminde başarılı olmaya çalışan, başarılı olsa bile genç işsizliğin tarihimizin rekor seviyelerine ulaştığı ülkemizde geleceksizlik sarmalından kurtulamayan milyonlarca öğrenciyiz” dedi.

 

Öğrenci Sendikası’ndan eylem

Yurtdışında kuryelik yapmakla Türkiye'de avukat, mühendis, doktor olmak arasında kaldıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Bugün Türkiye'de her öğrenci, potansiyel bir işsiz adayı haline gelmiştir. Avukat olma hayaliyle okul bitirenlerin 1500 lira maaşla hukuk bürolarında çalıştığı, geleceğin sanatçılarının geçinemeyeceğini düşündüğü için okulu bıraktığı, lise öğrencilerinin sınav stresinden yaşamına son verdiği bir eğitim sistemi vardır Türkiye'nin. Bu da yetmezmiş gibi öğrenciler hakkını aradığında, “Barınamıyoruz, beslenemiyoruz, geçinemiyoruz” dediğinde ülkemizde en ağır suçları işleyenlere uygulanmayan müdahaleler öğrencilere uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

‘Sorunları biz çözeceğiz’

17 Kasım raporunda Türkiye'de öğrencilerin hangi koşullarda yaşadığını en detaylı biçimde ele almaya çalıştıklarının altını çizen Kocaoğlu, “Gerçekleri olduğu gibi anlattık, görünen yalnızca buzdağının yüzeyidir dedik. Bugünden sonra öğrencilerin hayatını daha yaşanılır kılabilecek her türlü adımın öncüsü olmak için bu rapor ile kapı kapı gezeceğiz, sorunlarımızı anlatacağız. Ve çok iyi bildiğimiz bir şey daha var ki bu sorunları başkaları değil, biz çözeceğiz. Bir kez daha görüyoruz ki işsizliğin, yoksulluğun, geleceksizliğin karşısında yalnız olmamak dışında bir çaremiz yok. Çünkü öğrenciler kendi hayatlarını derinden etkileyen olgulara karşı mücadele etmediğinde, “Bu da gelir geçer” dediğinde kaybediyor. Biz, kendi yaşamımız üzerinde söz hakkımız olsun diye konuşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Akdeniz Manşet