Şehitlere saygı gecesi

Şehitlere saygı gecesi

KONGED üyeleri ve Fatih Haktan Coşkun Dans Sanatları Merkezi öğrencileri, Sunucu Meltem  Aydoğmuş ve KONGED Sivil Toplum Kuruluşlarından ve Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Filiz Özkul öncülüğünde “Ötesi Yok” adlı sahne oyununu sergiledi. “Ötesi Yok” adlı programa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Anset Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Büyükşehir Meclis Üyeleri Ruhi Beşiktaş ve Ercan Merthatun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Körfez Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rasim Gündüz ve çok sayıda izleyici katıldı. 

“15 Temmuz’da gücümüzü ispatladık”

Şehitlere Saygı Etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, konuşmasına;  tarih boyunca devletin bekası ve milletin refahı için canını feda eden şehitlerimizi ve vatan mücadelesinde gözünü kırpmadan canını ortaya koyan gazilerimizi anarak başladı. Ülkemizde son dönem adeta ikinci bir istiklal mücadelesinin verildiğinin altını çizen Başkan Alveroğlu, 15 Temmuz akşamının da bu istiklal mücadelesinin içinde yer aldığını ifade etti. Alveroğlu, “Kendini bu cennet ülkeye ait hisseden her yürekli fert; vatanı için, çocuklarının yarınları için, demokrasi için, birlik ve beraberliğine sıkıca tutunarak, dimdik ayakta mücadelesini verdi. 15 Temmuz akşamı milletimiz, sıkılan her kurşuna cesaretiyle karşı koydu. Hiçbir ideolojiyi ön şart yapmaksızın, yalnızca vatan, yalnızca bayrak diyerek, canı pahasına, farklılıklarıyla kol kola, tek yürek oldu. Daha da önemlisi, 15 Temmuz akşamı, milletimizin bağımsızlık nişanı olarak addettiğimiz Çanakkale ruhu yeniden doğdu. O gece tüm dünyaya bir kez daha şunu öğrettik; bu yüce millet ne zaman kıyameti yaşarsa, bir başka destanı dünya tarihine yazdıracak gücü ve kuvveti her daim muhafaza edecektir” şeklinde konuştu.

“Tüm şehitlerimiz için saygı duruşundayız”

Ötesi Yok adlı programda yer alan KONGED üyelerinin programı vefa duygusu amacıyla hazırladıklarını vurgulayan KONGED Başkanı Alveroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı.

 “Sözün özü, bu programda vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz için saygı duruşundayız. Ve müsaadenizle bu akşam onlar için, şehitlerimiz için yüreklerimizde biriktirdiğimiz cümlelerden biri ile sözlerimi nihayetlendirmek isterim; “Vatan için yaşayıp, vatan için öldünüz; ve işte bu salondan yüzlerce yürek haykırıyoruz, siz toprağa değil, bu asil milletin kalbine gömüldünüz.”

Konuşmaların ardından “Ötesi Yok” adlı sahne oyunu sergilendi. Oyun “Memleketim” şarkısı ile sonlandırıldı. Şarkı sırasında seyircinin, koltuklarında yer alan Türk bayrağını sallayarak şarkıya eşlik etmesi ile salonda duygulu anlar yaşandı. Oyuncuların ve KONGED Başkanı Alper Alveroğlu’nun seyirciyi selamlaması ile program sona erdi.