SEYFE(ZEYTİNADA) : SU ,TAPU VE YAYLA...

SEYFE(ZEYTİNADA) : SU ,TAPU VE YAYLA...

Yıllardır devam eden sorun artık köylüleri isyan noktasına getirdi. Büyük harcamalarla köyün dik yamaçlarında oluşturdukları muz bahçeleri ve zeytinlikler kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Bugüne kadar kendi imkanlarıyla su sorununu çözmeye çalışan köylüler artık devletin bu soruna el atmasını istiyor.

Demokrasiye geçiş kabul edilen 1950 seçimlerinden beri hep iktidar partilerine oy vermiş olmalarına rağmen devletten yeterli desteği görememiş olmak köylülerde hayal kırıklığı yaratmış. Uzun yıllardır Yukarı Boğaz mevkine yapılacağı söylenen Seyfe Göleti de artık hayal olmuş çünkü D-400 yolunun yeni güzergahı bu yöreden geçeceği için artık gölet yapmak imkansız hale gelmiş.

Gazipaşa’ya yapılan Gökçeler Barajı’na umut bağlayan köylüler, bu konuda da bir gelişme olmamasından şikayetçi. Baraj suyundan faydalanıp faydalanamayacakları henüz netlik kazanmadığı söyleniyor. Kimse bu konuda doğru düzgün bir bilgiye sahip değil. Köy sınırlarında geçtiğimiz günlerde açılan kuyuların suyu ise bu sıcağa ve susuzluğa rağmen bir türlü köyün ihtiyacı doğrultusunda dağıtılmaya başlanmadığı iddia ediliyor.

Susuzluk yanı sıra köylülerin topraklarının tapuları iptal edilme yolunda olduğu iddia ediliyor. Nerdeyse yüzyıldır ekip biçtikleri bahçe kurdukları toprakların tapu iptal sorunun da çözülmesini bekliyorlar.

Ayrıca bir de maalesef yasalarda “Yaylalar mülk edinilemez” demesine rağmen kadim Şansa Yaylası işgal sorunu var. Köylülerden bir kısmı yaylada dönümlerce arazi çevirerek buraları mülk edinme yoluna gitti. Görüştüğümüz köylüler bu konuda resmi makamların devreye girmesi ve yaylada herkesin hak hukukunun korunması gerektiğini aksi halde hukuk mücadelesi başlatacaklarını söylediler.