TRT Haber ekibine silahlı tehdit

TRT Haber ekibine silahlı tehdit

TRT Haber, İsrail'in Filistinlilere zulmünü ekranlara taşımak için günlerdir sıcak bölgede. İsrail güçleri, kimi zaman yayınları engelledi, saldırdı, yetmedi kameramızı kırdı. Bu kez TRT Haber Spikeri Fuat Kozluklu, yayın yapacağı sırada bir İsrail vatandaşı tarafından silahla tehdit edildi. Kozluklu yaşananları anlattı.

Engellediler, saldırdılar, kameramızı kırdılar. Şimdi de tehdit ettiler...

İsrail'in Gazze Şeridi sınırı yakınındaki Sderot kentinden yayın yapan TRT Haber Spikeri Fuat Kozluklu, kendisine yapılan silahlı tehdidi canlı yayında anlattı.

Kozluklu, yayın yapmak için beklediği bölgede, yanına bir İsrail vatandaşının geldiğini, silahını göstererek ve son derece akıcı bir Türkçeyle "Yarın seni burada görmeyeceğim, yoksa tabancamdaki mermileri vücuduna boşaltırım" dediğini aktardı.

İsrail vatandaşının birkaç metre uzaklaştığını belirten Kozluklu, daha sonra kendisini ve bölgedeki bütün Türk gazetecileri kayda almaya başladığını yayına girdikten sonra da çekmeye devam ettiğini söyledi.

Silahın namlusunu doldurup beklemiş

Bölgedeki birçok meslektaşının kendisine o anlarda destek çıktığını söyleyen Kozluklu, "Adam gitti, oradaki İsrailli gazetecilerle konuştu ve oradan video çekmeye devam etti. Akabinde gidip arabasına bindi. Doğrusu, tehdidini açık açık göstermeye çalıştı. Ben fark etmedim ama Serdar Er, CNN Türk muhabiri arkadaşım, silahı havaya kaldırdığını, arabanın camını açıp mermiyi silahına sürdüğünü görmüş. Zaten polis ifadesinde de anlattı. Sonrasında da adam hızla uzaklaştı bölgeden" diye konuştu.

Daha sonra polis merkezine gittiklerini söyleyen Kozluklu, "İçeriye girdim ve ifademi aldılar. 2 saat sürdü. Tanık olarak CNN'deki arkadaşımızı da aldılar. İfademi alan kişi, 'Bizim misafirimizsiniz. Bizimle aynı görüşte olmayabilirsiniz. Bunun olmaması lazımdı, bize emanetsiniz' dedi" sözleriyle yaşananları aktardı.

Bölgedeki İsrail vatandaşının sürekli gözlerinin üzerinde olduğunu vurgulayan Fuat Kozluklu, "Böyle bir silahlı tehditle karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. Soğuk kanlı davrandık" diye konuştu.

 

Engellediler, saldırdılar, kameramızı kırdılar. Şimdi de tehdit ettiler.TRT Haber Spikeri Fuat Kozluklu, kendisine yapılan silahlı tehdidi canlı yayında anlatıyor. https://t.co/LtPhlulQlk

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) November 20, 2023