TRT Haber 'Gazzeli bebekler'in sesi oldu, sosyal medyada destek yağdı: #LetGazaBabiesLive

TRT Haber 'Gazzeli bebekler'in sesi oldu, sosyal medyada destek yağdı: #LetGazaBabiesLive

Gazze Şeridi'nde yenidoğan ünitelerinde şartlar giderek ağırlaşıyor. Şifa Hastanesi'nde görevli doktor Fadya Malhis, bebekler için dünyaya acil yardım çağrısı yaptı. TRT Haber'in gündeme getirdiği konu sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Birçok kullanıcı, bebeklerin sesi olmak için #LetGazaBabiesLive etiketiyle paylaşım yapıyor.

Elektrik yok, akaryakıt yok, temiz su yok, ilaç yok...

Gazze Şifa Hastanesi'nde görevli doktor Fadya Malhis, yaşamsal eksiklerin özellikle yenidoğan ünitelerini etkilediği ve bebekler için kritik saatlere girildiğini söyleyerek dünyaya seslendi.

{ilgili-haber-805767}

TRT Haber'in gündeme getirdiği konu, kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulanlardan biri oldu.

Birçok kullanıcı, eski adı Twitter olan X hesaplarından bebeklerin kurtarılması için #LetGazaBabiesLive etiketiyle çağrıda bulundu.

Gazzeli bebekler için son saatler…Enerji bitmek üzere, temiz su yok, mama yok… Şifa Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki bebekler için zaman daralıyor. Kaynaklar tükenirse tıbbi cihazlar duracak, bebekler hayatını kaybedecek...#LetGazaBabiesLive pic.twitter.com/iwISO9oGzJ

— TRT HABER (@trthaber) October 21, 2023

 

"Dünyayı ayağa kaldırmak zorundayız"

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, sosyal medya hesabından videoyu alıntılayarak, "Aldığı nefes bile sayılı bu bebeklerin… Hayatta kalabilmeleri için kalan saatler de sayılı. İsrail’in topyekun bir halkı katletme girişimine karşı dünyayı ayağa kaldırmak zorundayız. Nefes nefes büyümek, bebeklere nefes olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Aldığı nefes bile sayılı bu bebeklerin… Hayatta kalabilmeleri için kalan saatler de sayılı…İsrail’in topyekûn bir halkı katletme girişimine karşı dünyayı ayağa kaldırmak zorundayız.Nefes nefes büyümek, bebeklere nefes olmak zorundayız. #LetGazaBabiesLive https://t.co/skf8XTdkRC

— Zahid SOBACI (@zahidsobaci) October 21, 2023