Vatandaşlarını geri taşımayan ülkeleri tehdit eden BAE'dangöçmen işçi transferleri başladı

Vatandaşlarını geri taşımayan ülkeleri tehdit eden BAE'dangöçmen işçi transferleri başladı

Dış Haberler, 19 Nisan HİBYA) - Salgın sırasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin, vatandaşlarını geri almayı reddeden ülkelerle iş ilişkilerini gözden geçirmekle tehdit edmesinin ardından Pakistan vatandaşlarının bir bölümünü BAE' lerinden tahliye etmeye başladı.

Pakistan'ın Dubai Başkonsolosluğu Twitter paylaşımında Dubai ve diğer emirliklerden 227 yolcu taşıyan ilk uçağı İslamabad'a gittiğini duyurdu.

BAE basınında çıkan haberlere göre Körfez Arap ülkelerindeki 40 bin Pakistan vatandaşı ülkelerine geri dönmek için Pakistan Konsolosluğu' na kaydını yaptırdı.

BAE ve diğer Körfez ülkeleri, aşırı kalabalık bölgelerde yaşayan düşük gelirli göçmen işçiler arasında artan enfeksiyon vakalarından sonra bazı işçileri kapalı olan okullarda ve özel merkezlerde yerleştirdi. BAE ve diğer körfez ülkeleri göçmen işçileri ülkelerine geri göndermek için uçuşlar düzenlemeye çalışıyor.

BAE geçtiğimiz hafta, Hindistan ve Pakistan Büyükelçilerinin, ülkelerinin henüz vatandaşlarını tahliye etmeye hazır olmadığını açıklamalarının ardından, işlerini kaybedenler veya izinli olanlar da dahil olmak üzere vatandaşları tahliye etmeyi reddeden devletlerle göçmen işçi anlaşmalarını gözden geçireceğini söyledi.


Hibya Haber Ajansı