Yerli ve milli M60T tankları TSK'nın envanterinde

Yerli ve milli M60T tankları TSK'nın envanterinde

Kara Kuvvetleri'nin yılmaz pusatı, yerli ve milli teknolojilerle donatılan yeni M60T tankları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandırıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayiinde tam bağımsızlığa doğru giden yolda önemli bir adım daha atıldığını belirterek, dünyada çok az ülkenin yapabileceği farklı tip ve modeldeki tankları modernize yeteneğine sahip, tamamiyle yerli ve milli mühendisliğin sonucunda ortaya çıkan modernizasyon çalışmalarıyla Türk mühendislerinin büyük bir başarıya daha imza attığını vurguladı.

Kara Kuvvetleri'nin yılmaz pusatı olan yeni M60T tanklarının tamamen yerli ve milli teknolojilerle donatıldığını belirten Görgün, bu başarının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandırıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayiinde yerlilik oranını artırma iradesiyle bu projeye destek verdiğini vurgulayan Görgün, bu platformların savunma sanayiinin önünü açtığını ifade etti.

Görgün, projenin bugünlere gelmesinde emeği geçen Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Başkanlıktaki çalışma arkadaşlarına, Aselsan ve diğer yüklenici firmalara ve mühendislere teşekkürlerini iletti.