A Takıma var altyapıya yok

A Takıma var altyapıya yok

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor’un geleceğini garanti altına alacak son derece önemli bir adım attı.

Başkan Türel’in talimatlarıyla Döşemealtı’nda temeli atılan spor tesisleri artık bitti.

Antalyaspor’un buraya taşınması an meselesi.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Türel ile tesisleri gezen Antalyaspor yönetimi, heyecanının gizleyemedi.

Avrupa’nın en iyi tesisleri arasında gösterilen spor kompleksinde, toplam 6 futbol sahası var. Ayrıca antrenman sahaları bulunan tesislerde kamp alanlı, çok amaçlı spor salonu, halı saha, tedavi merkezleri, fitmes salonu, yüzme havuzu, restoran ve eğlence alanları bulunuyor.

Yani deyim yerindeyse tesislerde yok yok.

Emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum.

Gelelim asıl konumuza.

Bu Avrupai tesislerden sadece A Takım ve U21 faydalanacak.

Aldığım duyum bu yönde.

Şayet duyumum doğruysa ‘yazık’ demekten kendimi alamıyorum.

Bu tek kelimeyle hüsran olur.

Bu kadar büyük, konforlu ve birçok takımı barındıracak bir tesise Antalyaspor’un geleceği olarak gösterilen altyapı sokulmayacaksa bunu en sert şekilde eleştiririm.

O tesisler Antalyaspor için yapıldı. Yani bünyesinde bulunan bütün branşların yararlanması için. Siz tutup sadece A Takım’a kapıları açarsanız altyapı ve diğer branşlardaki idareci ve sporcuları küstürürüsünüz.

Ayrıca bugüne kadar altyapı için atılan adımların da bir önemi olmaz.

Kaldı ki yeni tesislerin amacı zaten bütünleşme değil miydi?

Yani kırmızı beyazlı formayı terleten bütün sporcular tek çatı altında toplanmayacak mıydı?

Gençler ağabeylerini görecek, onları örnek alacak. Ağabeyleri de onlara bilgi birikimlerini paylaşacak. Kısacası kaynaşma sağlanacak ve gerçek bir aile olunacaktı.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi şayet duyumlarım doğruysa gerçekten bir hüsran yaşanacak ve altyapı takımları kendini üvey evlat olarak görecek. Bu durum da sanırım Antalyaspor’a yarar değil zarar getirir.

Tabi benim yazdıklarım tamamen bir duyum. Buna inanmak istemiyorum. Yönetimin de böyle bir hatayı yapacağını düşünmüyorum. Bakalım süreç nasıl işleyecek.