ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

Yurtdışı piyasalarda dün izlenen olumlu görünüm, bugün yerini satışa bıraktı. Önde gelen Asya ve Avrupa endeksleri günü değer kaybıyla sonlandırdı. Dow Jones gün boyu negatif alanda kalırken, güne olumlu başlayan S&P500 de seans ortasından sonra kayıp vermeye başladı. Nasdaq’ın ise diğer endekslerden ayrışarak günün tamamını pozitif alanda geçirdiği gözlendi.

Dow Jones endeksinde yer alan dokuz sektörün yedisi günü kayıpla sonlandırdı. %1,47 gerileyen enerji en zayıf sektör olurken onu %0,96 kayıpla finansallar takip etti. Cisco %11,2, Exxon %2,45, Walgreens %1,96 kayıpla endeksin en zayıf şirketleri oldu. S&P500 endeksinde yer alan on bir sektörün dokuzunds düşüş kaydedildi. %2 gerileyen enerji sektörü en zayıf sektör olarak göze çarptı.

Facebook %0,54, Apple %1,77, Netflix %1,23, Google %0,62 değer kazancı ile günü sonlandırırken Amazon yatay-eksi kapandı.

%1,5 kayıpla kapanan İngiltere FTSE 100 endeksinde yer alan on iki sektörün dokuzunda düşüş yaşanırken %3,52 kayıpla enerji ile %2,5 kayıpla finansallar endeksi aşağı çeken sektörler oldu. Endekste en yüksek ağırlığa sahip olan şirketlerden Astra Zeneca %1,8, GlaxoSmithKline %2,6 ve HSBC %3,74 değer kaybetti. %0,5 gerileyen Almanya Dax yer alan on sektörün sekizinde değer kaybı yaşandı. %1,35 gerileyen finansallar en zayıf sektör olarak dikkat çekti. Wirecard %10,56, Deutsche Bank %2,26, Deutsche Wohnen %1,93 kayıpla endeksin en çok değer kaybeden şirketleri oldu.

Ekonomik veri bakımından sakin sayılabilecek olan günde, Almanya TÜFE dikkat çekti. Temmuz ayı verisi aylık bazda, beklendiği gibi -%0,5 olarak açıklandı. Yıllık bazda da -%0,1 olan beklenti karşılandı.

ABD’de Temmuz ayında İthalat fiyat endeksi %0,6 beklentiye karşın %0,7 açıklandı. Günün diğer öne çıkan verisi olan haftalık işsizlik başvuruları 1,1 milyon beklenirken 963 bin olarak açıklandı. Devam eden başvurular ise 15,8 milyon beklentinin altında kalarak 15,5 milyon oldu.

Yarın açıklanacak veriler arasında Euro Bölgesi büyüme ile ABD perakende satışlar ve sanayi üretimi öne çıkıyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı