Akrep’in ayak sesleri

Akrep’in ayak sesleri

 Kırmızı beyazlılar bu sonuçla puanını 13'e yükseltirken 7 sıra birden yükselerek 4'üncülüğe oturduSon 4 haftada 3 galibiyet alan ve geri düştüğü maçlardan muhteşem geri dönüşlere imza atan Antalyaspor, MKE Ankaragücü'nün konuğu oldu. Hafta içerisinde Karadeniz Ereğli Belediyespor'u yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atlayan kırmızı beyazlılarda Mevlüt Erdinç sakatlığı nedeniyle zorlu deplasmana götürülmedi. Beklenenin aksine deplasmanda daha istekli oyuna başlayan Antalyaspor henüz 5'inci dakikada Hakan Özmert ile gole yaklaştı. Hakan'ın ceza sahası dışından vuruşunda kaleciyi geçen top direğe çarparak Ankaragücü Kalecisi Hopf'a geri döndü.

Hakan'dan golün sinyali

Rakip kaleye hızlı ataklarla yüklenen Antalyaspor ilk dakikalarda kaçırdığı pozisyonlarla adeta gelecek olan golün sinyalini verdi. 18'de ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta Hakan Özmert'in şutu direk kaleye giderek top ağlarla buluştu 0-1. Golün ardından Ankaragücü'nün Bifouma ile skoru eşitleme çabaları sonuç vermezken, Antalyaspor ise Doukara ve Diego ile yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı. İlk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına galip giden taraf Antalyaspor oldu.

Boffin geçit vermedi

İkinci yarıya ise ev sahibi MKE Ankaragücü skoru eşitlemek için baskısı ile başladı. Başkent temsilcisi geliştirdiği tehlikeli ataklarla Antalyaspor kalesinde gol aradı. İlhan Parlak ve Bifouma ile Antalyaspor kalesinde etkili olan Ankaragücü'ne Boffin geçit vermedi. Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takımında yakaladığı pozisyonlardan sonuç çıkmayınca karşılaşma 1-0 Antalyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Kırmızı beyazlılar puanını 13'e yükseltirken puan cetvelinde ise 4'üncü sıraya yükseldi. Akrep, 7’inci hafta sonunda deplasmanda galip tek takım olarak dikkat çekti.

Akrep rekor kırdı

MKE Ankaragücü maçına kadar geride kalan 6 haftada 10 puan toplayan ve Süper Lig’de yer aldığı son 10 sezonun en iyi başlangıcını tekrarlayan Antalyaspor, başkent deplasmanında alınan galibiyetle büyük bir başarıya daha imza attı. Başkent ekibini mağlup ederek haftayı 4’üncü sırada tamamlayan kırmızı beyazlılar, ilk 7 haftalar itibariyle Süper Lig’deki en yüksek puan barajına da ulaşmış oldu. Antalyaspor, Ankara deplasmanından alınan galibiyet ile puanını 13 yaparak ve 1998-1999 ve 2012-2013 sezonlarında ilk 7 haftada topladığı 12 puan barajını geçerek, en iyi başlangıcını yapmış oldu.