Antalyaspor kalecisi Ferhat Kaplan’dan iyi haber

Antalyaspor kalecisi Ferhat Kaplan’dan iyi haber

 Antalyaspor’un kalecisi Ferhat Kaplan, geçen hafta yapılan antrenman sırasında kaleye çekilen şutu kurtarmak için hamle yaptı. Topu tuttuktan sonra yere düşen Kaplan aynı anda dizinde bir ses duydu ve acı hissetti. O anda oynamayı bırakan Kaplan, ertesin gün Antalyaspor – Fenerbahçe maçında takımla sahaya çıkmak için yine antrenmana gitti. Oynayıp oynayamayacağını denemek için katıldığı antrenmanda dizinin zorlandığını hissetti. Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Murat Baloğlu’na başvuran Ferhat Kaplan’a yapılan tetkikler sonucunda menisküs yırtığı olduğu anlaşıldı.

Çok daha ciddi bir sakatlık geçirebilirdim

Gençlerbirliği’nden bu sene Antalyaspor’a transfer olan 27 yaşındaki futbolcu Ferhat Kaplan, antrenman sırasında sakatlandı ve sağ dizinde menisküs yırtığı meydana geldi. Atılan şutu tutarken sakatlanan Kaplan şunları söyledi: “Yandan gelen topu tutmak için çıkış yaptım ve yere düştüm. Yere düşer düşmez dizim sağa gidip geldi ve ses çıktı. Sesi duyunca korktum, hemen antrenmanı bıraktım ve dinlendim. Antalyaspor – Fenerbahçe maçında forma giymek istediğim için de oynayabileceğimi düşünerek ertesi gün tekrar antrenmana katıldım fakat dizimde bir terslik olduğunu ve oynayamayacağımı fark ettim. Menisküs yırtığından çok daha ciddi bir sakatlık geçirmiş olabilirdim. En azından şimdi kısa sürede iyileşerek, takımımla tekrar maçlara çıkabileceğim.” dedi.

 

Devre arasında antrenmanlara katılabilir

Kaleci Kaplan’ın ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Murat Baloğlu; “Ferhat Kaplan diz dönmesi şikayetiyle bize başvurdu. Çekilen MR’da menisküs yırtığı ve iç yan bağlarda yaralanma tespit ettik. Fizik tedavi süreci ile iyileşme ihtimalini düşünerek, yine antrenmana çıkmasına izin verdik fakat antrenman sırasında dizinde kilitlenme de olunca acil olarak ameliyata aldık. Kapalı ameliyatla menisküsün diz eklemine takılan kısmını çıkardık ve aynı gün hastamızı taburcu ettik. Hastamızın ameliyattan sonra 3 haftalık bir iyileşme süreci var. Bu süre de ligde devre arasına denk geliyor. Kaplan devre arasındaki antrenmanlara katılarak, ikinci yarıda yine takımla maçlara çıkabilecek.” diye belirtti.