Antalyaspor’da 2. Bulut dönemi

Antalyaspor’da 2. Bulut dönemi

Yönetilemez borç yok

Antalyaspor'da Aralık ayı içerisinde Ali Şafak Öztürk'ün istifa etmesinin ardından Seçimli Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Antalyaspor Divan Kurulu tarafından aday gösterilen Cihan Bulut seçilirken genel kurula eski başkanlardan Gültekin Gencer ile Ali Şafak Öztürk arasında yaşanan borç tartışması ve yapılan transferler polemiği damga vurdu. Genel kurulda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalyaspor Onursal Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor’un ilk kez seçimli genel kurulunu kendi tesislerinde yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Antalyaspor’un tesisleşme sorununun çözülmesinin ardından ikinci husussun borç yönetimi olduğunun altını çizen Türel, “Antalyaspor’un yönetilemez bir borcu yok. Her kim çıkıp felaket tellallığı yaparak, ‘Antalyaspor battı, batıyor, bitiyor bitti’ diyorsa onlara buradan sesleniyorum, hayal dünyasında geziyorlar. Antalyaspor’un başarısızlığından kimse medet ummasın kendine ekmek çıkarmasın yoksa aç kalır” dedi.

 

Başakşehir örneği

Antalyaspor’un ikinci önemli sorununun borç yönetimi olduğunun altını çizen Türel, “Borç yönetimi meselesini de ele alıp Antalyaspor’un üzerinden bu yükün de kaldırılması halinde geleceğine sağlam adımlarla yürüyecektir. Antalyaspor’un yaklaşık 200 milyon civarında borcu varsa bunu belirli yapılandırma içinde rahatlıkla önümüzdeki 5-6 senelik süreç içinde sıfırlayacağız. Şimdi ben bu işle meşgulüm. Benim öncelikli görevimin borcu sıfırlamaktan ibaret olduğunu unutmasınlar. Futbol kulüpleri artık televizyon naklen gelirleri, finans gelirleri, federasyon gelirleriyle kendi yağında kavruluyorlar. İşte Başakşehir en tepede. Hiçbir desteği yok. Futbolcu satarak, federasyon gelirleriyle bu çarkı çeviriyor. Borç yönetiminde bizzat kendi bilgilenmem kaydıyla Antalyaspor, borcunu sıfırlarsa bundan sonra havada karada sırtını yere getiremezler” ifadelerini kullandı.

 

Antalyaspor sahipsiz kalmaz

Antalyaspor’un tarihinde inişli çıkışlı grafikleri olduğunu hatırlatan başkan Türel, “Her başarıda olduğu gibi başarısızlıklar da gelir geçer. Kalıcı olan kulübümüzün sağlıklı yapıya kavuşmasıdır. Bir kısmı gerçekten adı büyük olan kulüpler batağın eşiğindedir. Biz neden endişe ediyoruz. Antalyaspor’da yönetim krizleri olabilir. Futbol kulübü başkanlığını yapmak kolay değildir. Bu krizler her zaman olabilir. Kulübün sağlam ayaklar üstünde durmasının sağlanmaya başlamıştır. Endişeye gerek yoktur. Hiçbir zaman Antalyaspor, sahipsiz kalır, batağa gider diye düşünmedim. Antalyaspor’un geleceği ne olacak diye endişeye kapılmadım. Kulübümüzün geleceğe sağlam yürüyen bir yapılanmasının yanında eksiklikleri var ama bu yapılanma da başladı. Bu yürüyüş devam etmektedir. ‘Antalyaspor sahipsiz kalmaz’ dedim ve zaman beni haklı çıkardı” şeklinde konuştu.

 

Yiğit düştüğü yerden kalkar

Antalyaspor Başkanlığına seçilen Cihan Bulut ise yaptığı konuşmada,  eski başkanlardan destek çağrısında bulundu. İyi günde kötü günde camiada birlik ve bütünlük isteyen Bulut, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Antalyasporumuz çok güzel yerlerde. Sportif başarı da yakalanacak. Güçlü kadromuz var. Dünya yıldızı futbolcularımız var. İyi günlerin bizi beklediğine samimiyetle inanıyoruz. Antalya turizm, tarım şehri, bu şehrin kıymetini bildiğinizi biliyorum. Benim için dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım. Yarın hep beraber el ele kol kola Antalyaspor için neler yapabileceğimizi birlikte projelendirelim. Biz kavga içerisinde olmayacağız ama bize yapılan olursa da cevabını vereceğiz“ dedi.

Öztürk bombaladı

Antalyaspor’un eski başkanı Ali Şafak Öztürk, görevinden ayrıldıktan sonra açıklamalarda bulundu

Ali Şafak Öztürk, şunları söyledi; “Antalya'da genel anlamda sıkıntı var. Doğru insanlara doğru değerler verilmiyor. 1.5 yıl görevde kaldım. Göreve başladığımız anda kilit bir yapının olduğunu gördük. Şu an daha fazla ama gelirler temlikliydi. 49 tane falan elimizde futbolcu vardı. Göreve geldiğimizde borç 40 dendi, sonra 89 çıktı. Daha sonra bilmediğimiz borçlar da çıktı. Bir sürü oyuncu vardı, oyuncular gitmek istemiyordu. Enguene diye bir futbolcu vardı, 3 yıl anlaşması vardı 1.5 milyon Euro. Oynama zorunluluğu olan sözleşmesi vardı. Onu göndermek için 450 bin Euro verdi. Can Arat nerede, Ahmet Aras nerede, Kadir Bekmezci nerede? Bizim ödediğimiz rakam 12.5 milyon TL. Bu oyunculardan kurtulmak için. Borcun üzerine bu eklendi. Kapılar kilitli, kredi çekmek zorunda kaldık. Önceki başkandan dolayı kredi vermek istemediler. Bazıları kefaleti küçümsüyor, 200 milyon TL kefalet verdik. Gültekin Gencer'in ne kadar kefaleti var? Opet'ten 5 milyon TL para aldım stadyum için. Regnum'dan 2.5 milyon TL verdim. Forma sponsorluğunu almak istiyorum. Eski kulüp başkanı menajer gibi çalışıyordu.”

Yıldız oyuncular

“Herkes bir Nasri, Menez diye tutturmuş. Menez'e bonservis verdik, Nasri bedava geldi. Gültekin Gencer daha geçen gün birisine bu bizim transfer ettiğimiz futbolculardan '10 milyon Euro kazanırım.' demiş. Menez 2 aylık alacağını bırakıp bonservis getirdi. Bir de Enguene örneği var. Sürekli Eto'o ile uğraşıyoruz. Birileri bu adamın kafasını mı karıştırıyor? Nasri şu ana kadar alacaklarını alsa gidecek. 2 yıllık anlaşma ama fazlasını istemiyor.”

Bırakmak zorundaydım

Menajerlik komisyonu ortalama yüzde 10 oluyor, bunu düşürebilirsiniz de... 15 milyon TL 2015-2016 sezonunda menajerlik ücreti ödenmiş. Ömer Şişmanoglu için yüzde 45 menajerlik ücreti ödenmiş. Buradaki niyet ne? Bu para nereye gidiyor? Futbolcudan 10 bin Euro kırmızı kart cezası kesiliyor, futbolcu 'Maaşımdan kesin' diyor, eski yönetim 'Nakit ver' diyor. Bunun anlamı ne? 1.5 yılda 10 milyon TL verdik, bundan sonra da verdik. Görevi zamansız bıraktım, içim rahat değil ama bırakmak zorundaydım.”

Ramazan BOZCA