Aydın Karabulut Antalyaspor’da

Aydın Karabulut Antalyaspor’da

Antalyaspor’da transfer çalışmaları tam gaz sürüyor. Jeremy Menez transferi ile dikkatleri üzerine çeken kırmızı beyazlılar, geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’nde forma giyen orta saha oyuncusu Aydın Karabulut ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, dün Atilla Konuk Tesisleri’nde düzenlenen törende kendisini Antalyaspor’a bağlayan sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninde bir açıklama yapan Başkan Ali Şafak Öztürk, gelecek sezon hem şampiyonluk yarışı içinde olmayı, hem de Avrupa’ya gitmek için güçlü bir kadro oluşturmak istediklerini belirtti.

Önümüzdeki sezon için ilk imza törenini Aydın Karabulut ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ali Şafak Öztürk, “2 yıllık süreçte beraber olacağız. Benim çok takdir ettiğim, ligimizde potansiyel olarak yüksek bir oyuncu. Oyun yapımıza da örtüştüğünü düşünüyorum” şeklinde konuştu. Antalyaspor’un hızla yükselişe geçen bir camia olduğunu belirten tecrübeli orta saha oyuncusu Aydın Karabulut ise, “Çok mutluyum. Benim için büyük bir şans. Hedeflerimiz yukarda olmak, şampiyonluğa oynamak istiyorum. Türkiye'de daha iyi bir yer yok” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 12 yılda 9 farklı takımda forma giydiğinin hatırlatılması üzerine Karabulut şöyle konuştu: “17 yaşında Türkiye’ye geldim. Hızlı yaşadım. Almanya’da doğup büyümenin dezavantajları. Eskiden ‘kırık’ derlerdi bana. Artık evliyim, 2 çocuğum oldu. Sorumluluklarım arttı. Çok takım değiştirdim bu da iyi olmamdan kaynaklanıyor. İyi takımlarda oynadım. Gençlerbirliği’nden Antalyaspor’a geldim kademe atladım. İnşallah sonra da Avrupa olur” ifadelerini kullandı. Ayrdın’ın sözleşme imzalaması camiada büyük sevinç yarattı.

 

Aydın Karabulut kimdir?

Antalyaspor’un yeni transferi Aydın Karabulut, Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya geldi. Hertha Berlin altyapısında futbola başladı. Burada kendini göstererek genç milli futbol takımına kadar yükseldi. 2005-06 sezonu ortasında Beşiktaş’a transfer oldu. 2008-2009 sezonunun ara transfer döneminde Bursaspor’a gönderilmiş, ancak Bursaspor’da oynamak istemediğini belirterek Beşiktaş’a geri döndü. Daha sonra Ankaraspodr ve Ankaragücü takımlarda oynadı. 2010 yılında Bucaspora bir yıllına kiralandı. 2010-11 sezonunu Karabükspor’da geçirdikten sonra 2011-12 sezonun başında 1. Lig’in yeni ekiplerinden Göztepe’ye transfer oldu. Göztepe’de bir başarılı sezon geçiren Aydın, Elazığspor’a gitti. 6 Eylül 2013’de Sivasspo’a transfer oldu. Son olarak Gençlerbirliği’nde forma giyen 29 yaşındaki futbolcu dün Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Ayrıca 8 kez U-18, 5 kez de U-19 olmak üzere toplam 13 kez milli formayı giymiş ve bu maçlarda 2 gol attı. Ümit Milli takımında ise 4 gol ve 6 asist yaptı.