Başpehlivan Okulu öğrencilerle buluştu

Başpehlivan Okulu öğrencilerle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu’nun konuşmacı olarak katıldığı  “Ata Sporumuz Yağlı Güreş” konulu bir söyleşi düzenlendi. Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda okutulan Spor Kültürü dersi kapsamında Öğr. Gör. Göksel Şahan rehberliğinde yapılan söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde doğduğunu, güreşe babasının izinden giderek başladığını belirten Başpehlivan Orhan Okulu “Yağlı güreş ata sporumuzdur. On yaşında babamın teşvikiyle başladım güreşmeye. Kumluca’da, Elmalı’da ağabeyimle beraber er meydanlarına çıktım. Çok çalıştım. Bu çalışmanın da karşılığını aldım. Yağlı güreş müsabakalarında boy diye söylediğimiz kademeler atladım.” dedi. 

 

Bölgede yağlı güreşin çok sevildiğini, yörük kültüründe güreşmenin bir gelenek olduğunu vurgulayan Okulu sözlerine şöyle devam etti: “Hayalimde Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olmak vardı. Kırkpınar ve Elmalı güreşleri ülkemizin dört bir yanından pehlivanların geldiği en büyük güreşlerdir. Nihayet 2015 yılında Kırkpınar’da başpehlivan oldum ve altın kemeri Antalya’mıza getirdim. Elmalı’da ise dört yıldır üst üste başpehlivan oldum ve altın kemerin ebedi sahibi oldum. Sizlere de söyleyebileceğim hangi alanda olursanız olun başarı tesadüf değildir, çok çalışarak elde edilir.”

 

Elmalı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir ise “Er meydanlarının geri vitesi olmayan pehlivanı Orhan Okulu ile Ata Sporumuz Yağlı Güreşi öğrencilerimize tanıtmaktan keyif aldık. Kendisi çok emek sarf edip hak ettiği başarıyı elde etmiş örnek bir güreşçimizdir. Katıldığı için teşekkür ediyoruz.” dedi. Söyleşi sonrasında Başpehlivan Orhan Okulu’ya günün anısına bir plaket takdim edildi.