Çevre projeleri ''sıfır atık'' çatısı altında daha verimli olacak

Çevre projeleri ''sıfır atık'' çatısı altında daha verimli olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre projelerinin ''sıfır atık'' çatısı altında daha verimli olacağını bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadelenin bir kez daha ülkeyi ve dünyayı çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden korumanın tüm projeleri çevre dostu ve sıfır atığa uyumlu yapmaktan geçtiğini gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ''sıfır atık'' projesini yerel yönetimlerle daha etkin şekilde yürütmek için, buralarda iklim değişikliği ve sıfır atık daire ve şube müdürlükleri kurulması talimatını verdiklerini aktaran Kurum, şunları kaydetti:

''Bu adımla büyükşehirlerimizde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlıkları, il ve ilçe belediyelerimizde şube müdürlükleri kurulacak. Böylece yerel yönetimlerin karar alma süreçleri hızlanacak, çevreye dair tüm projeler sıfır atık çatısı altında daha verimli hale gelecek. Sıfır atık sistemlerinin kurulması ve iklim değişikliği ile mücadele noktasında yerel yönetimlerimizin her zaman destekçisiyiz. Sıfır atık gönüllüsü milyonlarca vatandaşımızın desteklediği bu büyük tasarruf ve çevre hareketiyle çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakacağız.''


Hibya Haber Ajansı