Derbide Eto'o şov

Derbide Eto'o şov

 Antalyaspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Osmanlıspor’dan sonra Alanyaspor’u da dize getirdi. Kırmızı beyazlı takıma altın değerindeki 3 puanı Samuel Eto’o’nun golleri getirdi

Eşitlik golü Eto’o’dan

Spor Toto Süper Lig 19. hafta maçında Antalyaspor sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Son 3 maçından galibiyetle ayrılan Antalyaspor, son 3 maçından puan çıkaramayan Alanyaspor karşılaşması çok soğuk bir havada başladı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen maçta ilk golü bulan taraf konuk ekip oldu. 41. dakikada sağ kanatta topla buluşan Vagner Love, plase bir vuruşla Alanyaspor’u öne geçirdi. Alanyaspor’un sevinci kısa sürdü. Antalyaspor 45. dakikada penaltı kazandı. Atışı Eto’o kullandı. Kalecinin kurtardığı topu yeniden önünde bulan Kamerunlu yıldız, topu ağlarla buluşturdu.  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti.

Galibiyet golü de Eto’o’dan

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan taraf Alanyaspor oldu. Ancak oyunun kontrolünü çabuk ele geçiren ev sahibi takım, sağlı sollu geliştirdiği ataklarla gol kovaladı. 76. dakikada altı pas içinde topu önünde bulan Eto’o kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Maçta başka gol olmayınca Antalyaspor, galibiyet serisini dörde çıkardı. 25 yıl sonra rakibini yenen ev sahibi takım, aynı zamanda ilk yarıda kaybettiği maçın da rövanşını aldı. Antalyaspor bu sonuçla puanını 31’e çıkardı, zirve tırmanışını sürdürdü. Alanyaspor ise 18 puanda kaldı, girdaptan çıkamadı. Kırmızı beyazlı taraftarlar, galibiyet sonrası futbolcuları tribüne çağırarak birlikte 3 puanı kutladı.

NOTLAR…NOTLAR…

Armel Drole Antalyaspor’da

Kırmızı beyazlı takım, Jean-Armel Drole’ün transferinde mutlu sona ulaştı. Sky Italia’nın haberine göre Serie B’de Perugia forması giyen Drole’ün transferinin resmi olarak açıklanmasının önünde sadece bürokratik birkaç engel kaldı. Sport Perugia’nın haberinde ise Antalyaspor’un ilk etapta bu transferi satın alma opsiyonlu kiralama şeklinde bitirmek istediği fakat Perugia’nın oyuncuyu bonservisiyle birlikte vermek istediği belirtildi. 1997 doğumlu oyuncu, takım arkadaşlarına veda etti.

 

Mustafa El Kabir kadroya alınmadı

Antalyaspor, evinde oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçında 6 futbolcuyu kadroya almadı. Kadroya Kenan Horic, Rennie, Atakan Cangöz, Anıl Koç, Doğukan Sinik ve yeni transfer Mustafa El Kabir teknik direktör Rıza Çalımbay tarafından kadroya alınmayan isimler oldu.

 

Gençlerden farklı tarife

Antalyaspor, haftaya U21 takımının galibiyetiyle başladı. Kırmızı beyazlı ekip Aytemiz Alanyaspor karşısında 4. dakikada Atakan Cangöz’ün golüyle öne geçti. Karşılamada ilk yarı bu skorla sona erdi. Dakikalar 75'i gösterirken sonradan oyuna giren Emrah İnal skoru 2-0'a getirdi. Lokman Erdoğan 85. dakikada Antalyaspor’u 3-0 öne geçirdi. Maçta son sözü Lokman Erdoğan söyledi: 4-0.

 

Nefes kesen maç Antalyaspor’un

Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu'nda lider olan Antalyaspor, ligin zirvesini ilgilendiren kritik maçta rakibi Boluspor'u bitime 2 saniye kala kazandığı 3'lük ile 63-62 yendi. Maçı Mirsad Türkcan da Antalyaspor Genel Koordinatör Aydın Örs ile birlikte izledi. Maçtan önce Dev Adamlar Spor Kulübü'nün sporcuları Hakyemen’e çiçek verdi.