FMV Işık Okulları’ndan dijital platformda coşkulu 19 Mayıs kutlaması

FMV Işık Okulları’ndan dijital platformda coşkulu 19 Mayıs kutlaması

FMV Işık Okulları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gerçekleştirdiği birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Işıklı öğrenciler kutlamalara, Zoom uygulaması ve okulun sosyal medya hesapları üzerinden katıldı.

FMV Işık Okulları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a adım attığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 101. yılını, Atatürk’ün mirasına sahip çıkan öğrencileri ile birlikte kutladı.

Işıklı öğrenci ve öğretmenlerin, İstiklal Mücadelesi’nin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 101 . yılı şerefine hazırladıkları videolar, FMV Işık Okulları’nın sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden de paylaşıldı. 19 Mayıs’ta saat 10:00’da bilgisayarlarının başında hazır bulunan öğrenciler, hazırladıkları renkli etkinlikleri de okullarının sosyal medya hesaplarından takipçilere sundular.

Işıklılardan ‘Gençlik Marşı’

Birbirinden yetenekli Işıklı gençler, sözleri Ali Ulvi Elöve tarafından yazılan Gençlik Marşı’nı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için evlerinde seslendirdiler. Gençler bu marş ile, 1895’te mezun olduğu (o dönemdeki ismi Feyz-i Sıbyan olan) FMV Işık Okulları’na 1898’de eğitimci olarak dönen değerli edebiyatçı Ali Ulvi Elöve’yi de anmış oldular.

‘Atatürk’ün Işığında Gençlik Sergisi’

Milli Mücadele’nin başlangıcı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Işıklı gençlerin hazırladıkları eserlerin yer aldığı “Atatürk’ün Işığında Gençlik Sergisi” dijital ortamda hayat buldu. Sergi, okulun Instagram hesabında yer alan link vasıtasıyla ziyaret edilebiliyor.

Ayrıca FMV Işık Okulları tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Ulu Önder’in özlü sözü ve fotoğraflarından oluşan kısa bir video da hazırlandı. FMV Işık Lisesi mezunlarından olan değerli besteci Fahir Atakoğlu’nun ‘Umut’ parçası eşliğinde hazırlanan videoyu Mehmet Atay seslendirdi.

Ünlüler genç Işıklılarla buluşacak

FMV Işık Okulları, 19 Mayıs Gençlik haftasını ünlü isimlerin yer alacağı söyleşilerle kutlamaya devam edecek. Tan Sağtürk, Suat Sungur, Doğu Balbay, Ramil Guliyev, Ekrem Memnun, Sinan Güler, Işıl Alben, Oğulcan Berk gibi isimler hafta boyunca Zoom uygulaması üzerinden genç Işıklılarla söyleşiler gerçekleştirecek.


Hibya Haber Ajansı