Günün Avrupa Gazeteleri Manşetleri

Günün Avrupa Gazeteleri Manşetleri

Dış Haberler, 14 Mayıs (HİBYA) – İngiliz The Guardian gazetesi ''Bakanlar Bakım Evlerini Hazırlayamama Savıyla Karşı Karşıya'' manşetiyle verdiği haberde, hükümetin, bakım evlerinin bir salgına maruz kalabileceği konusunda iki yıl önce uyarıldığını duyuruyor.

Daily Telegraph gazetesi ''Virus Antikorları İçin İlk Testler Onaylandı'' manşetinin altında ''Hükümet insanları 'elimizden geldiği kadar' işe geri getirmeyi istiyor'' yorumunda bulunuyor.

Alman Die Welt gazetesi ''İlk Sınırlar Açılıyor'' manşetiyle verdiği haberinde ülkenin Avusturya, İsviçre ve Fransa ile sınırlarını kontrollü, Lüksemburg ile de tamamen açmasını irdeliyor.

İspanyol El Pais gazetesi manşetine İspanya'da salgından enfekte olanların yüzde 5 dolayında olduğunu manşetinde duyururken, manşet altında ''Yeniden büyümeyi önleyebilmek için düşük bir oran'' diye yazmış.

Fransız Le Monde AB'nin üye ülkelerde turizm sektörünün açılması için dün yayınladığı önlem kriterlerini açıklamasından sonra ülkedeki sektörel hazırlıkları incelediği haberini ''Turizm: Yaz Sezonundan Önce Alarm Durumu'' manşetiyle vermiş.

İtalyan La Repubblica' da dün Başbakan Conte'nin açıkladığı kriz paketi haberinde ''55 Milyarlık Barış Anlaşması'' manşetini kullanmış


Hibya Haber Ajansı