Hedefi ‘Asrın Güreşçisi’ olmak

Hedefi ‘Asrın Güreşçisi’ olmak

Girdiği her müsabakada dereceler elde eden genç güreşçi Kızılkaya, yaşadıkları hayatını ve hedeflerinden bahsetti. Kızılkaya, “Küçüklükten beri tek hayalim olan 2020 Tokyo Olimpiyat şampiyonu olmak ve ‘Asrın Güreşçisi’ unvanını almak. 2013 Türkiye, 2015 Avrupa ve 2018 Akdeniz şampiyonuyum. Bu şampiyonluklarıma bir de olimpiyat şampiyonluğu katmak istiyorum. Şampiyonluğumu korumak 92 kilo ağır sıkleti hedefleyen hırslı bir yapıya sahibiyim. Yedi ağabeyim bir abladan oluşan bir ailenin en küçüğü olarak aile içinde tek milli sporcuyum. Ailemin tüm desteğini alarak her gün motivasyonumu yüksek tutup, hedeflerimi hatırlayıp güne başlıyorum. Antrenmanlarımız, sabah 5’ten akşam 8’e kadar sürüyor. Günde çift idman yapıyorum. Sezonlar başladığında diğer kulüplerle kamplara giderek güç ve performansa dayalı idmanlarda bulunarak, kendimi geliştirip hedeflerime daha çabuk ulaşma imkanı sağlayacağım” dedi.

MİLLİ GÜREŞÇİ ERKAN KIZILKAYA KİMDİR

Erkan Kızılkaya, 24 Ekim 1994’te Diyarbakır’da dünyaya geldi. 10 yaşında güreşe başlayan Erkan Kızılkaya, eğitimiyle eşzamanlı olarak spor antrenmanların hocalarıyla devam etti. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nin Beden Eğitimi Bölümü'nü kazandı. Kızılkaya buradaki eğitimini de tamamladıktan sonra aktif olarak güreşmeye devam etti.

GÜREŞ KARİYERİ

Antrenör Resul Yıldız ile birlikte çalışan Kızılkaya, 2012-2016 yılları arasında gençler düzeyinde müsabakalarda 2 Türkiye şampiyonası 1 Akdeniz oyunları, 1 de Avrupa şampiyonasında altın madalya kazandı. Kazandığı bu başarılardan sonra milli takıma girmeyi başaran Kızılkaya, kariyerine aktif olarak İstanbul sporda Baş Antrenör Ünal Orel ile devam etmektedir.