İspanya'da Çocuklara Sokağa Çıkma Yasağı Yumuşatıldı

İspanya'da Çocuklara Sokağa Çıkma Yasağı Yumuşatıldı

Dış Haberler, 23 Nisan (HİBYA) – İspanyol Hükümeti, 14 Mart'tan beri evlerinde kapalı kalan çocuklar için sokağa çıkma yasağı kurallarını yumuşattı.

Karara göre Pazar gününden itibaren 14 yaşından küçük çocukların 09.00 ile 21.00 saatleri arasında günde bir saat boyunca sokaklarda gezmelerine ve oyun oynamalarına izin verilecek.

Çocuklar evlerine en fazla bir kilometre mesafede, yanlarında bir yetişkinle dolaşabilecek. Her bir yetişkin beraberinde en fazla üç çocuk bulundurabilecek.

Parklar ve ortak oyun alanları, enfeksiyon riski nedeniyle kapalı kalmaya devam edecek, ancak çocukların yanlarında oyuncak, top ve scooter almasına izin verilecek.

Hükümet kararını duyuran Başbakan Yardımcısı Pablo Iglesias ''Çocukların koşup atlamalarına ve egzersiz yapmalarına izin verilecek, ancak sosyal mesafeye her zaman uyulmalı.” dedi.

Iglesias, kırsal alanlarda yaşayan çocukların kırsal alanda ve ormanda gezmesine izin verileceğini, ancak yine de sosyal mesafeyi gözetmeleri gerektiğini, ayrıca ateşi veya koronavirüs ile uyumlu semptomları olan çocukların veya ergenlerin karantinada evde kalmaları gerektiğini söyledi.


Hibya Haber Ajansı