Komşu Ülke İsveç'e geçen 2.300 Norveçli 14 gün karantina'ya alındı

Komşu Ülke İsveç'e geçen 2.300 Norveçli 14 gün karantina'ya alındı

Oslo, 16 Nisan (HİBYA) – Paskalya tatili öncesi alışveriş ve tatil süresince izin geçirmek üzere, bütün uyarılara karşın İsveç'e geçen 2 bin 350 Norveç vatandaşı karantina altına alındı.

Paskalya tatilinde İsveç' e geçmenin Norveçliler arasında popüler olması nedeniyle, Norveç Polisi özellikle bu yıl için vatandaşlarını Paskalya tatilinde İsveç'e geçmemeleri konusunda sıkı uyarmıştı.

Norveç Televizyonu NRK' nun haberinde Norveç'in Svinesund, Örje ve Inland sınır kapılarında Paskalya sırasında yapılan sınır kontrollerinde, polisin İsveç'e geçen 2 bin 350 Norveçli'yi karantinaya almak zorunda kaldığı bildirildi.

Inlandet polis müdürü konu ile ilgili olarak ''Pek çok insanın sınır ötesi ticaret yapmak için seyahat ettiğini ve bu nedenle karantinaya düştüğünü görmek hayal kırıklığı yaratıyor. En kötü durumda, enfeksiyonu evlerine götürüyorlar. Zira İsveç'te Norveç'ten daha farklı bir enfeksiyon yayılımı var.'' diye konuştu.

Norveç'te corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İsveç'e yada bir başka ülkeye seyahat etmek yasak. Yasağa uymayanlar 14 gün karantinada oturmak zorundalar. Karantina kurallarına uymayanlar içinde para cezası getirilmiş durumda.


Hibya Haber Ajansı