Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: ABD-Çin ilişkilerinde artan tansiyon ve teknoloji sektörü hisselerinde görülen satışlarla satıcılı seyir izledi

Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, hem ABD ve Çin arasında yeniden ivmelenen gerginlik hem de teknoloji hisselerinde görülen satışlar sebebiyle negatif seyir izledi. Nasdaq endeksi %0,94 düşüşle 10.363,18 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,68 değer kaybıyla 26.469,89 puan seviyesinden günü tamamladı. S&P 500 endeksi de %0,62 düşüşle 3.215,63 puandan kapandı. Hisseler özelinde, Intel hisseleri şirketin üçüncü çeyrek için olumlu öngörülerde bulunmaması ve yeni nesil çiplerinin piyasaya sürülme tarihini ertelemesi nedeniyle %16 düşüş kaydetti. Facebook, Alphabet, Apple ve Microsoft hisseleri de günü ekside tamamlarken, Amazon ve Netflix hisseleri %0,6 artışla sektörden pozitif ayrıştı. Haftalık bazda Dow Jones endeksi %0,7 değer kaybederken, S&P 500 endeksi %0,2 düşüşle son dört haftada ilk kez ekside kapandı. Bu hafta %1,3 değer kaybeden Nadaq endeksi de Mayıs ayından bu yana ilk kez haftalık bazda düşüş kaydetti.

Avrupa’da fiyatlamalar: ABD-Çin ilişkileri sebebiyle satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Çin’in ABD’ye yaptığı misileme sonrasında iki ülke arasında artan gerginliğin risk iştahını zayıflatmasıyla satıcılı seyir izledi. DAX endeksi %2,02 gerilerken, CAC 40 ve FTSE 100 endekslerinde kayıplar %1’i aştı. Sektörler cephesinde genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde en çok teknoloji sektörü hisseleri değer kaybetti.

Asya’da fiyatlamalar: Çin sanayi sektörü karlılığındaki olumlu görünümün yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, Çin sanayi sektörü karlılığının Haziran ayında yükselişini sürdürerek yıllık bazda %11,5 artış göstermesinin pandemi sonrası Çin ekonomisinin seyrine ilişkin yarattığı olumlu algıyla genel olarak alıcılı seyir izliyor. KOSPI ve Taiwan Weighted endeksleri sırasıyla %0,94 ve %2,43 yükselişler kaydediyor. Shangai ve Hang Seng endeksleri yatay pozitif seyir izlerken, S&P ASX 200 endeksi %0,29 artış kaydediyor.

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı