Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Beklentiden iyi gelen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi ile artıda kapandı

Dün ABD piyasaları, haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin 1 Ağustos haftasında 1,19 milyon kişi seviyesinde artışla beklentinin altında gerçekleşmesinin istihdam piyasasındaki görünüme ilişkin yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Veri Temmuz ayından bu yana 1,3 milyon seviyesinin üzerinde seyrediyordu. Nasdaq endeksi %1 yükselişle 11.108,07 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,68 değer kazancıyla 27.386,98 puan seviyesinden günü tamamladı. Ayrıca, Senato’da ek teşvik paketi görüşmelerinin devam etmesinin beraberinde tarafların bugün anlaşmaya varamamaları halinde Trump hükümetinin konuya el koyacak olmasının yarattığı politika iyimserliği de piyasalardaki olumlu atmosferi destekledi. S&P 500 endeksi de %0,64 artışla 3.349,16 puandan kapandı. Sektörler cephesinde, dün ekonomik büyüme görünümünden olumlu etkilenen sanayi, ham madde ve finans sektörü hisselerinin alıcılı seyir izlediği takip edildi.

Avrupa’da fiyatlamalar: İngiltere Merkez Bankası’ndan gelen açıklamalar öncülüğünde satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, İngiltere Merkez Bankası’nın negatif faizlerin bankacılık sektöründe yaratacağı risklere dikkat çekerek bu konunun yakın zamanda gündeme gelmeyeceğine dikkat çekmesi satışların temelini oluşturdu. Ayrıca kurulun İngiltere ekonomisinde toparlanmanın devam edecek olmasını belirmesine karşın, pandemi öncesi görünüme 2021 sonuna kadar kavuşmayacağının vurgulanması da piyasalardaki negatifliği destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıktı. DAX endeksi %0,53 düşüş kaydederken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,98 ve %1,23 ekside kapandı. Sektörler cephesinde genel olarak tüm sektör hisselerinin satıcılı seyir izlediği günde temel kaynaklar sektörü hisseleri %2,2 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında geldi.

Asya’da fiyatlamalar: ABD’nin WeChat hamlesi ile satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, ABD'nin 'WeChat' ile ilişkili ticari faaliyetleri yasaklama hamlesinin üzerinden derinleşen gerilim ile Çinli teknoloji firmaları öncülüğünde satıcılı seyir izledi. Hang Seng endeksinde kayıplar %2’yi aşarken, Shangai endeksi %1,97 ekside. Taiwan Weighted, Nikkei ve S&P ASX 200 endeksleri de %0,70 düşüş kaydediyor. KOSPI endeksinde ise yatay seyir hakim.

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı