Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Çin’in TikTok hamlesinin yansımalarıyla karışık seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Pekin’in ByteDance’in satışı konusunda halihazırda karmaşık olan görüşmeleri yapay zeka ihracatının Oracle Corp. ve Microsoft Corp'a satışını kısıtlayabilecek daha sıkı önlemler almasının yarattığı belirsizliklerle genel olarak karışık seyir izledi. Dow Jones endeksi, bu gelişme ışığında Microsoft ve Walmart hisselerinde görülen düşüşlerin etkisiyle %0,78 değer kaybı ile 28.430,05 seviyesine gerilerken, S&P 500 endeksi %0,22 düşüşle 3.500,31 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi ise Apple hisselerinin bölünmesinin etkisiyle %0,68 artışla 11.775,46 seviyesinden kapandı. Pazartesi kapanışının ardından Dow Jones ve S&P 500 endeksleri sırasıyla %7,6 ve %7 getiri ile son 30 yılı aşkın sürenin en iyi Ağustos ayı performansını sergiledi. Aynı şekilde Nasdaq endeksi de %9,6 yükseliş ile 2000 yılından bu yana en güçlü aylık getirisini sağladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Vaka sayılarındaki artışın yarattığı endişelerle satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, vaka sayılarının endişe verici boyutlara ulaşması sonucunda satıcılı seyir izliyor. Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre küresel bazda vaka sayıları 25 milyonu aşarken; ABD, Brezilya ve Hindistan’ın en yüksek vaka sayısına sahip olduğu belirtiliyor. DAX endeksi %0,67 gerilerken, CAC 40 endeksi %1,11 düşüş kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Avustralya dışında genel olarak pozitif seyir görülüyor

Bu sabah Asya piyasalarında Avustralya dışında genel olarak pozitif seyir görülüyor. Nikkei ve Shangai endeksleri yatay seyir izlerken, Hang Seng endeksi %0,10 artıda. Taiwan Weighted ve KOSPI endeksleri ise sırasıyla %0,68 ve %1 yükseliş kaydediyor. S&P ASX 200 endeksinde ise, Çin devletine ait bir yayın organında çalışan gazeteci Cheng Lei’nin gözaltına alınmasının etkisiyle %2’ye yaklaşan düşüşler görülüyor

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı