Küresel piyasalar

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Teknoloji sektörü hisselerinde yaşanan satışların etkisiyle ekside kapandı

Dün ABD piyasaları, teknoloji hisselerinde yaşanan satışlar öncülüğünde ekside tamamladı. Teknoloji sektörü hisseleri %5,83 düşüşle Mart ayından bu yana en kötü performasını gösterdi. Apple hisseleri %8 gerilerken; Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet ve Microsoft hisseleri de %4’ün üzerinde düşüşle tamamladı. 23 Mart’tan bu yana teknoloji sektörü hisseleri %70 değer kazanırken, yıl geneli bazında %30’luk bir ralli yaşadı. Yaşanan satış, genel olarak genişlemeci para ve maliye politikasının endeksleri aşırı yüksek seviyelere itmesi sonrası bir düzeltme hareketi olarak görülüyor. Mevcut durumda devam eden pandemi süreci ve Kasım ayında gerçekleşecek seçim öncesi hala aşının bulunamamış olması piyasalarda hali hazırda bir kırılganlık unsuru olarak öne çıkıyor. Dow Jones endeksi %2,78 değer kaybı ile 28.292,73 ile 11 Haziran’dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. S&P 500 endeksi %3,51 düşüşle 3.455,06 puan seviyesinden günü tamamlarken, Nasdaq endeksi %4,96 gerileme ile 11.458,10 puandan kapandı.

Avrupa’da fiyatlamalar: ABD’deki satışların etkisiyle ekside kapandı

Dün Avrupa piyasaları gün içinde Fransa’da iki yıl boyunca koronavirüs krizinin ekonomik etkisini ortadan kaldırmak amacıyla kamu yatırımlarında, sübvansiyonlarda ve vergi kesintilerinde milyarlarca harcamayı kapsayan 100 milyar euro (118,3 milyar dolar) değerinde teşvik planının devreye alınması öncülüğünde genel olarak pozitif eğilimli seyir izlemişti. Ancak kapanışa doğru ABD’de teknoloji sektörü hisseleri kaynaklı satışların etkisiyle günü ekside tamamladı. CAC 40 endeksi %0,44 ekside kapanırken, FTSE 100 ve DAX endekslerinde düşüşler %1’i aştı.

Asya’da fiyatlamalar: Satıcılı seyir görülüyor

Bu sabah Asya piyasaları, ABD seansında yaşanan değer kayıplarının yansımalarıyla satıcılı seyir izliyor. Hang Seng endeksi %1,71, Shangai endeksi de %1,32 düşüş kaydediyor. KOSPI ve Nikkei endeksinde de düşüşler %1’i aşarken, Taiwan Weighted endeksi %0,97 düşüş kaydediyor. S&P ASX 200 endeksi ise %2,90 ekside.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı