Merkel'den Dünya Sağlık Örgütü' ne destek

Merkel'den Dünya Sağlık Örgütü' ne destek

Dış Haberler, 23 Nisan (HİBYA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, Trump' ın ve bazı batı ülkelerinin DSÖ' yü suçlamalarının arkasında durmayarak örgüte desteğini açıkladı.

Parlemantonun alt kanadı Bundestag' ta konuşan Merkel ''Dünya Sağlık Örgütü vazgeçilmez bir ortaktır ve biz onu görevinde destekliyoruz.'' diye konuştu.

Konuşması sırasında sık sık alkışlanan Merkel, corona virüs salgınının bir sonraki aşamasında “akıllı ve temkinli” bir yaklaşım çağrısında bulunarak ''Bu son aşama değil, hala sadece bir başlangıç. Uzun bir süre onunla yaşayacağız. Kısıtlamaların ne kadar zor olduğunu biliyorum, bu demokrasiye meydan okumak, bu demokratik haklarımızı sınırlıyor.'' dedi.

Merkel maksimum disiplin çağrısında bulunarak, bunun güvenlik içinde yaşamaya geri dönmenin hızlı ve tek yolu olduğunu, şimdiye kadar ki kazanımların boşa harcanmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı ''Bu İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana halkımızın yaşamı ve sağlığı için en büyük zorluk. Virüsün sağlık sistemimizi ezmesini ve daha sonra sayısız insanın hayatına mal olmasını nasıl önleyebileceğimiz sorusu, uzun bir süre, Almanya ve Avrupa'daki siyasetin ana sorusu olacak.'' diye konuştu.

Merkel, Avrupa'nın şu anda çok kısıtlı olan küresel tedariklere bağlı kalmak yerine özel tıbbi kit üretme kapasitesini güçlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı