Milano coronadan sonra bisiklet ve yaya kenti olacak

Milano coronadan sonra bisiklet ve yaya kenti olacak

Dış Haberler, 21 Nisan (HİBYA) – İtalya'da hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı, corona salgınının de en fazla vurduğu Lombardiya bölgesinin başkenti Milano, corona corona salgını sonrasına, araç trafiğini azaltarak kenti yaya ve bisiklet dostu kent haline getirmenin planlarını yapıyor.

Kent yetkilileri kent içinde 35 kilometrelik bir yolun yaz aylarında yapılacak çalışma ile yaya ve bisklet yoluna dönüştürüleceğini açıkladı.

Corona salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı sonucu kenteki trafiğin yüzde 75' e varan oranda azaldığı, bunun beraberinde hava kirliliğindeki yoğunlu da azalttğı belirtildi.

Kent Yöneticileri, kent içi yaya be bisiklet trafiğinin düzenlenmesiyle araç kullanımının tekrardan canlanmasını, toplu taşıma araçlarındaki aşırı yığılmayı önlemeyi amaçlıyor.

Milano Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli konu ile ilgili “Otomobil kullanımını azaltmak için yıllarca çalıştık. Herkes araba kullanmaya devam ederse, insanlar için yer olmayacak, kımıldayacak yer olmayacak, dükkanların dışında ticari faaliyetler için yer olmayacak.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı