Milli Takım seçmeleri başlıyor

Milli Takım seçmeleri başlıyor

Türkiye Atletizm Federasyonu 10. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası 1 Temmuz’da düzenlenecek. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım Seçme Yarışması da yapılacak.

 
Türkiye Atletizm Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan 10. Aroma Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçme Yarışması Akseki’de yapılacak. Yarışmalar Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yarışma yönetmeliğine uygun olarak düzenleniyor. Dünya Dağ Koşuları Birliği’nin (WMRA) kuralları gereği gençlerde 1998-1999-2000-2001 doğumlu sporcular yarışabilecek. Büyüklerde ise 1997 ve daha büyük sporcular yarışabilecek.
 
DÜNYA DAĞ KOŞUSU İTALYA’DA
Koşuya katılacak sporcular 4 ayrı kategoride mücadele edecek, genç bayanlar ve genç erkeklerde 6 bin 500, büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ise 13 bin metre olacak. Akseki’deki koşuda kategorisinde ilk dörde girecek sporcular, 30 Temmuz tarihinde İtalya'da yapılacak Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Yarışmalar sonucunda kategorilerinde ilk üçe giren sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığınca ve sponsor firma Aroma tarafından da çeşitli ödüller verilecek.