Milliler Antalya’da kaybetmiyor

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, Antalya’daki ilk resmi karşılaşmasında Kosova’yı 2-0 yenerek grubundaki ilk galibiyetini aldı. Antalya’da üç özel karşılaşma ve bir resmi maç olmak üzere 4 karşılaşmaya çıkan A Milli Takım, şuana kadar yenilgi yüzü görmedi.

A Milli Futbol Takımı, Antalya’da üç özel karşılaşma ve bir resmi maç olmak üzere 4 karşılaşmaya çıktı. Antalya’da şuana kadar yenilgi yüzü görmedi. Antalya Stadı’nda daha önce 24 Mart 2016’da İsveç’i, 29 Mayıs 2016’da Karadağ’ı, 31 Ağustos 2016’da ise Rusya’yı özel maçlarda ağırlayan Türkiye Milli Takımı ilk kez bu statta Kosova ile resmi maçına çıkmış oldu. Kosova maçından 2-0 galibiyetle ayrılan A Milliler, bu sonucun ardından puanını 5'e çıkarırken, Kosova 1 puanda kaldı.

12 KASIM LANETİ SONA ERDİ
A Milli Futbol Takımı, 12 Kasım tarihinde oynadığı bir maçtan ilk kez galip ayrıldı. Daha önce bu tarihte oynadığı 4 maçı kazanamayan Türkiye, Kosova galibiyetiyle bir ilki yaşadı. Milliler, 1961'de Dünya Kupası Elemeleri'nde evinde SSCB'ye 2-1, 2005'te Dünya Kupası Elemeleri play-off maçında deplasmanda İsviçre'ye 2-0, 2014'te evinde özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenildi. 1986'da Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde sahasında Kuzey İrlanda ile golsüz berabere kaldı.

ANTALYA’DA İLKLER YAŞANDI
Volkan Şen milli takımdaki ilk golünü attı. Kosova karşısında ilk 11'de sahaya çıkarak A Milli Takım formasını 24. kez giyen Volkan Şen, milli takım kariyerindeki ilk golünü attı. Volkan, mücadelenin 55. dakikasında Türkiye'yi 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

CENGİZ ÜNDER'İN İLK MİLLİ HEYECANI
Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir’de ortaya koyduğu performasla Fatih Terim’in dikkatini çeken 19 yaşındaki Cengiz Ünder, Kosova maçının ikinci yarısında oyuna girerek, kariyerinde ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

KOSOVA İLE İLK RESMİ MAÇ
Türkiye ile Kosova milli takımları ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, bu ilk resmi maçı kazanmayı başardı. Türkiye'nin, 21 Mayıs 2014 tarihinde FIFA'nın özel izniyle deplasmanda yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle kayıtlara geçmemişti.