Piyasaların yönü

Piyasaların yönü

BIST100… ABD ve Çin geriliminde tansiyonun düşmesi ve koronavirüs tedavisine ilişkin olumlu beklentilerle birlikte Asya-Pasifik piyasaları yeni haftaya yükselişle başladı. Global risk iştahı yüksek seyrediyor. Fitch Cuma akşamı yaptığı açıklamayla Türkiye'nin kredi notunu BB- olarak teyit etse de beklenmedik bir şekilde görünümü negatife çevirdi. Bugün BIST100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını beklenebilir. Kısa vadede 1,105-1,100 ve 1,075 destek seviyeleri iken 1,120-1,125 direnç bölgesi olarak izlenebilir. 1,125 aşılmadıkça dalgalanmanın devam etmesi beklenebilir.  

USDTRY… Yeni haftanın ilk işlem gününde Dolar TL kuru sakin bir görünüm sergiliyor. Dolar TL kuru yeni işlem gününde 7.34 seviyelerinden işlem görmekte. 

EURTRY… TL varlıklar yeni haftada gelişen piyasa ülke para birimlerine karşı sakin bir görünüm sergiliyorlar. Euro TL kuru 8.67 seviyelerinde.

EURUSD… ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı koronavirüs tedavisine ilişkin olumlu haberler global risk iştahına destek oluyor. Euro Dolar paritesi 1.18 seviyelerinde işlem görüyor. Bu hafta FED'in online olarak gerçekleştireceği Jackson Hole toplantısı takip edilecek.

XAUUSD… Kovid 19 tedavisine ilişkin olumlu haberler ve ekonomik toparlanmaya ilişkin beklentilerle birlikte altının ons fiyatı 1,930 $ seviyelerine geriledi. Bu hafta gözler FED Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısı için gerçekleştireceği konuşmada olacak. 

GAUTRY… Dolar TL kurundaki sakin seyre karşılık olarak altının ons fiyatının gerilemesiyle birlikte gram altın fiyatları 457 TL seviyelerinde işlem görüyor. 

BRENT… Petrol fiyatları ABD'ye doğru yaklaşan kasırga ve artan koronavirüs vaka sayıları arasında dengelenme çabası içerisinde. Brent petrol yeni haftanın ilk işlem saatlerinde 44 $ seviyelerinde işlem görmekte.

S&P500… Risk iştahındaki yükselişe bağlı olarak ABD hisse senedi endeksleri vadeli işlemlerde artı bölgede işlem görüyor.  

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı