SERİ KATİL!

SERİ KATİL!

Antalyaspor’dan mutlusu yok. Ligin 3’üncü haftasında Beşiktaş’ı 3-2’lik skorla dize getiren Antalyaspor, 20 yıl sonra rakibini deplasmanda yendi. Lig tarihinde Beşiktaş’ı deplasmanda bir kez yenen ve bunu da 3 Mayıs 1998’de teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 1-0’lık skorla başaran Antalyaspor, bu sezon rakibini Vodafone Park’ta mağlup etti, dikkatleri üzerine çekti. Rakip sahadaki son 6 maçta Beşiktaş’a gol atamayan ve son 11 deplasmanda ise sadece bir kez fileleri havalandırabilen kırmızı beyazlı takım, siyahbeyazlı ekibe, bu sefer 3 gol birden atmayı başardı.Ligin ilk iki haftasında sadece bir puan alabilen Akrep, bu sonuçla bu sezonki ilk galibiyetine ulaştı. Antalyaspor bu başarıya imza atarken Beşiktaş’ın 45 maçlık iç saha yenilmezlik serisine de son verdi. Antalyaspor, 2012-13 sezonunda da Fenerbahçe’nin 47 maçlık serisini bitiren takım olmuştu.

Doukara ve Boffin dikkat çekti

Öte yandan, Kayserispor mağlubiyetiyle başlayan, ardından Atiker Konyaspor ile berabere kalan Antalyaspor, ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde deplasmanda Beşiktaş'ı yenerek moral buldu. Antalyaspor yönetiminin olağanüstü genel kurul kararı almasının ardından oynanan Beşiktaş maçına puan hedefiyle çıkan kırmızı beyazlıların kazandığı 3 puanın morali ekonomik sıkıntıları unutturdu. Beşiktaş'ın sahasındaki 45 maçlık yenilmezlik serisini sona erdiren Antalyaspor'da golcü Doukara ve kaleci Boffin performansıyla dikkati çekti.Beşiktaş maçında fileleri havalandıran Doukara, forma giydiği son 13 maçta 13 gole katkıda bulundu. Doukara bu maçlarda 7 gol attı, 6 gol pası verdi. Beşiktaş'ı evinde 20 yıl aradan sonra yenen Antalyaspor'da kaleci Boffin de kurtarışlarıyla ön plana çıktı. Boffin, Süper Lig kariyerinde 8 kurtarışla, en fazla kurtarış yaptığı maçı oynadı.

Sıra geldi Rizespor’a

Antalyaspor Basın Sözcüsü Cumhur Arıcı, Beşiktaş maçında kazanılan 3 puan sonrası kırmızı beyazlı takımın yöneticileri olarak hem teknik direktör Bülent Korkmaz hem de futbolculara teşekkür etti. Teknik ekip ve futbolcuların sahadaki performansları ve ortaya koydukları karakterden dolayı teşekkürü hak ettiğine değinen Arıcı, "Kulübün ekonomik olarak sıkıntılı olduğu dönemde Konya ve Kayseri maçında takım çok iyi oynadı. 45 maçtır yenilmeyen Beşiktaş ile kendi stadında oynadık. Ekonomik anlamda zor günler geçiren takımın hem hocası ve futbolcuları zor günler geçirdi. Beşiktaş gibi takımı kendi sahasında yenmek bizim için hem 3 puan kazanma hem de moral motivasyon açısından önemli" diye konuştu. Beşiktaş galibiyeti moraliyle Çaykur Rizespor maçına hazırlanacaklarını aktaran Arıcı, "Rize maçında 3 puan kazanıp, ligde daha iyi konuma gelmek istiyoruz” dedi.

Gurur duyuyorum

Vodafone Park’ta Beşiktaş’a ilk lig yenilgisini tattıran Antalyaspor’da Teknik Direktör Bülent Korkmaz ise, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçek bir karakter koydular ortaya” dedi. Korkmaz, “Oyuncular da bunu yapıyor bizler de bunu yapıyoruz. Bu kadar soruna rağmen bu oyuncu grubuyla gurur duyuyorum. İnşallah buna kimse kayıtsız kalmaz ve Antalya takıma sahip çıkar. Her oyuncuyu kullanmak istiyoruz. Sakatlıklar üst üste gelince değişiklikler için kararlar vermem gerekiyordu. Bu kararları doğru mu verdim, yanlış mı verdim bilmiyorum ama kazandığımıza göre doğru vermişim herhalde. Beşiktaş’la deplasmanda oynuyorsunuz. Burada Beşiktaş, birçok Avrupa’nın önde gelen takımını yendi. Savunma yapıyorsunuz ve bugün ben de sahada olsaydım, teknik direktör ne derse desin, savunma yapardım” diyerek sözlerini tamamladı.

Kazandığımız için mutluyuz

Spor Toto Süper Lig’in üçüncü haftasında Beşiktaş evinde Antalyspor’a 3-2 mağlup oldu.Antalyaspor’un ilk golünü atan Doukara mücadeleyi beINSports’a değerlendirdi. Doukara, “Çok büyük bir takımı yendiğimizin farkındayız. Uzun dönemdir yenilmediklerini biliyorduk. Futbolda imkansız diye bir şey yok. Kazandığımız için mutluyuz. Kendi performansımdan memnumum. Çok büyük baskı altındaydık, geri adım atmadık. 3 puan kazandığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

3 sezonun en iyi ilk 3 haftası

Antalyaspor, Beşiktaş galibiyetiyle puanını 4'e yükseltti ve son 3 sezonun en çok puan topladığı ilk 3 haftalık performansını sergiledi.2019-2017 sezonuna teknik direktör Jose Morais ile başlayan Antalyaspor, ilk maçında evinde Osmanlıspor ile golsüz berabere kaldı ve 1 puanı hanesine yazdırdı. Kırmızı beyazlı ekip, 2'nci haftada deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu ve 3'üncü haftada evinde Konyaspor'a 3-1'le boyun eğerek ilk 3 haftayı 1 puanla tamamladı.Rıza Çalımbay yönetiminde 2017-2018 sezonuna merhaba diyen Antalyaspor, açılış maçında deplasmanda Beşiktaş'a 2-0 kaybetti. Kırmızı beyazlılar, 2'nci haftada Akhisarspor ile 2-2, bir sonraki maçta deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak ilk 3 haftada 2 puanı hanesine yazdırdı.Bülent Korkmaz'ın önderliğinde lige ‘merhaba’ diyen Antalyaspor, ilk maçında deplasmandaKayserispor'a 2-0 yenildi. 2'nci haftada evinde Konyaspor karşısında 3-1 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi 3-3'lük eşitlikle tamamlamayı başaran Akdeniz temsilcisi, 3'üncü haftada ise 45 maçtır evinde kaybetmeyen Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti ve ilk 3 haftada 4 puan topladı.

Beşiktaş evinde ilk kez 3 gol yedi 

Süper Lig’e Akhisarspor ve BB Erzurumspor galibiyetleriyle başlayan Beşiktaş, ligin 3. haftasında taraftarı önünde Antalyaspor’u konuk etti. Karşılaşmanın henüz 34. dakikasında rakibi karşısında 3-1 geriye düşen siyahbeyazlılar, Vodafone Park’ta oynadığı lig maçlarında ilk kez 3 gol yedi. 2015-2016 sezonunda açılan yeni stadında bugüne kadar boy gösterdiği 38 mücadelede bileği bükülmeyen ve kalesinde en fazla 2 gol gören Kara Kartallar, ilk kez bir rakibinden 3 gol yedi.