Süper Lig’de haftanın panoraması

Süper Lig’de haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçları geride kaldı. Lider Beşiktaş, sahasında konuk ettiği ligin son sırasındaki Adanaspor’u nefes kesen 90 dakikanın sonunda 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Lig ikincisi Başakşehir ise deplasmanda Çaykur Rizespor ile 3-3 berabere kalarak zirve yarışından biraz daha uzaklaştı. Haftanın derbisinde ise Galatasaray ile Fenerbahçe TT Arena Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Trabzonspor ikinci yarıda

Galatasaray’ın üstün oynadığı maçı Fenerbahçe uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 3 puanla ayrıldı, puan cetvelindeki 3. basamaktaki yerini korudu. Haftanın en kritik maçlarından biri de Antalya’da Antalyaspor ile Trabzonspor arasında oynandı. Avrupa Kupaları’nı hedefleyen iki ekibin maçından galip ayrılan Trabzonspor oldu. İkinci yarıda sonuca giden bordo mavili takım, Antalyaspor ile arasındaki puan farkını dörde çıkardı.

Alanya yerinde saydı

Antalya’nın bir diğer ekibi Aytemiz Alanyaspor da sahasında mağlup oldu. Osmanlıspor’u konuk eden turuncu yeşilli ekip, rakibine tek golle yenilerek 34 puanda kaldı. Ligin alt sıraları ise adeta ateşten gömlek gibi. Son sırada yer alan Adanaspor, haftayı puansız kapatırken, Çaykur Rizespor ise bir puanla yetindi. Gaziantepspor ise 3 puan alarak kümede kalma umutlarını sürdürdü. Ligde geride kalan haftada toplam 28 gol kaydedildi. 

HAFTANIN TAKIM: AKHİSAR BELEDİYEKüme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Akhisar Belediyespor, 28. haftayı galibiyetle kapattı. Evinde konuk ettiği Bursaspor karşısında daha maçın başında yenik duruma düşen Akhisarspor, üst üste bulduğu gollerle sahadan 5-1 galip ayrıldı, haftanın en farklı galibiyetine imza attı. Akhisar temsilcisi, bu sonuçla puanını 33’e çıkardı, küme düşme potasından bir adım daha uzaklaştı.

Derbide zafer Fenerbahçe’ninHaftanın derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. TT Arena Stadı’nda Galatasaray’a konuk olan sarı lacivertli takım, tutuk oynadığı karşılaşmayı uzatma dakikalarında bulduğu golle galip kapattı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 53’e çıkarırken, Galatasaray ise 49 puanda kaldı. 

Akdeniz Manşet